Bránik bol v kontakte s manželkou strelca. Je presvedčený, že rodina o čine vopred nevedela

Radovan Branik Radovan Bránik. Foto: Profimedia.sk

Polícia pracuje s viacerými verziami pri vyšetrovaní atentátu na premiéra Roberta Fica. Jednou z nich je, že o zamýšľanom čine atentátnika Juraja Cintulu mohli vedieť aj iní ľudí a nešlo teda o „osamelého vlka“. Mimo polície bol krátko po atentáte v kontakte s manželkou útočníka Radovan Bránik. Ten je verejnosti známy z vystupovania v médiách ako bezpečnostný analytik.

Denník Štandard zaujímalo, prečo Bránik v deň atentátu komunikoval s manželkou Cintulu, kedy jej telefonoval a čo si myslí o tom, že o plánovanom atentáte mal vedomosť aj niekto iný.

Bránik vysvetlil, že sa s manželkou strelca sa spojil z profesionálnych dôvodov. Je totiž zakladateľom a pracuje v neziskovej organizácii Modrý anjel – tím krízovej intervencie. Ide o poskytovanie verejnoprospešných služieb v prípadoch, keď došlo k vraždám či samovraždám. Pomáhajú okrem iného príbuzným obetí trestných činov, ktoré sú v akútnom strese.

Streľba na premiéra sa udiala v stredu 15. mája po 14.00 h. Bránik povedal, že manželku útočníka kontaktoval 18.21 h. Zhodou okolností sa narodil v Leviciach, kde žije aj atentátnik, a zbežne jeho manželku evidoval. Mal ju medzi približne „päťtisíc priateľmi“ na Facebooku. Poznamenal však, že nebol medzi nimi rodinný alebo priateľský vzťah. Jej manžel mu bol neznámy.

Mal Cintula kontakt s poslancom parlamentu?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami