Rusi: USA ovplyvňujú vyšetrovanie atentátu. Šíria sa aj konšpirácie o ukrajinskej stope

Tlaèová konferencia po mimoriadnom zasadnutí Bezpeènostnej rady SR Na snímke zľava policajný prezident Ľubomír Solák a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas tlačovej konferencie po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR v Bratislave 22. mája 2024. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Ruská rozviedka tvrdí, že USA zasahujú do vyšetrovania atentátu na slovenského predsedu vlády. Incident podľa nej dokazuje, že globalistické liberálne elity siahajú po otvorenom politickom terore. V podobnej línii sa nedávno vyjadril aj tamojší predseda bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev. Rusi pre svoje tvrdenie nepriniesli žiadne dôkazy.

Americké vládne agentúry sa snažia, aby vyšetrovanie atentátu na Roberta Fica išlo „správnym smerom“, tvrdí ruská tajná služba. USA a EÚ sú podľa nej nervózne zo silnejúcich národne orientovaných politických síl.

„Pokus o atentát na slovenského premiéra R. Fica z 15. mája tohto roku ukazuje, že globalistické totalitno-liberálne elity, keď nie je možné udržať si hegemóniu ,civilizovanými metódami‘, siahajú po otvorenom politickom terore voči svojim oponentom. Cieľom takýchto masakrov je zastrašiť ,disidentov‘,“ uvádza tlačové oddelenie Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie (SVR).


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami