Dnes spieva vo väzniciach i detských domovoch. Puer Dei o závislosti na drogách a rape

Dávid Janočko, známy pod umeleckým menom Puer Dei, je slovenský kresťanský raper. Prešiel si závislosťami, výtržnosťami a krízami. Dnes svojou hudbou inšpiruje tisíce ľudí a ukazuje im, že sú Božie deti schopné nájsť zmysel života a naplnenie.

Dávid Janočko alias Puer Dei. Foto: Dávid Janočko Dávid Janočko alias Puer Dei. Foto: Dávid Janočko

Už od štyroch rokov mal Dávid sen – stať sa raperom. V detskej izbe si predstavoval svoje obrovské koncerty a nadšený dav. Tento sen ho neustále sprevádzal, no životné okolnosti ho v období dospievania zviedli na nebezpečnú cestu. „Prostredníctvom futbalu som sa dostal do spoločnosti mladých ľudí, a postupne som od 12 rokov začal piť, fajčiť, prišli drogy, tráva a výtržnosti. Kradol som vonku, doma, na drogách som bol každý deň a predával som ich,“ priznal Dávid a dodal, že sa mu zhoršili aj rodinné vzťahy, najmä s matkou, voči ktorej cítil čoraz väčší odpor.

„Myslel som si, že si cez závislosti užívam život,“ povedal. Jeho pohľad na svet a rodinu sa čoraz viac polarizoval, považoval ich hodnoty za zastarané a nemoderné. Jeho život sa dostal do takého chaosu, že ho nakoniec vyhodili z prvého ročníka strednej školy. Situácia sa stala neudržateľnou a jeho matka mu s plačom dala na výber – buď pôjde na odvykačku, alebo sa zúčastní na duchovných cvičeniach.

Puer Dei s publikom. Foto: Dávid Janočko

Zlomový moment


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.