Zlatý hetrik florbalistov Katolíckej základnej školy

MARTIN – Na florbalovom turnaji v rámci 61. ročníka Turčianskych hier mládeže v kategórii starší žiaci rovnako ako vlani triumfovali „originál“ florbalisti z Bernoláčky.

florbal THM Víťazi florbalového turnaja na Turčianskych hrách mládeže v Martine. Foto: FB KZŠ s MŠ A. Bernoláka

Žiaci Katolíckej základnej školy Antona Bernoláka v Martine získali na tomto podujatí zlatý hetrik, keď na florbalovom turnaji za účasti šiestich tímov odsunuli na druhé miesto hokejistov MHA zo ZŠ Podhájska a na tretiu priečku futbalistov Fomatu zo ZŠ Hurbanova.

Na turnaj, ktorý sa hral v telocvični ZŠ v Turanoch systémom každý s každým (pričom jeden zápas trval 15 minút), sa kvalifikovalo šesť najlepších družstiev z celkového počtu 18 škôl z okresného kola.

„My ako víťazi okresného kola sme postúpili do krajského kola, kde nám ušiel postup do kola celoslovenského o jeden gól. Vtedy sme boli sklamaní, ale chuť sme si spravili práve na Turčiankach, na ktoré sme sa veľmi tešili. Chlapci boli skvele rozohratí, naladení a povzbudení triumfom na dorasteneckých majstrovstvách Slovenska v Prešove. Svojim súperom nedali najmenšiu šancu, prekonali ich florbalovosťou a zaslúžene si vybojovali zlaté medaily,“ povedal pre Žilinský Štandard riaditeľ florbalového turnaja na THM, tréner a učiteľ na KZŠ A. Bernoláka Milan Chochula.

Takisto pripomenul, že zaradenie florbalu do programu podujatia bolo správnym rozhodnutím, lebo tento šport sa na školách teší veľkej obľube. Zaujímavosťou je, že víťazi mali aj duchovnú podporu v podobe katolíckeho dekana Pavla Geru.

Tréner M. Chochula doviedol svojich zverencov nielen k zlatu na Turčiankach, ale o tri dni neskôr absolvoval aj Turnaj mládeže (neoficiálne majstrovstvá Slovenska) s hráčmi Florbalovej akadémie Martin kategórie U11 v Trenčíne, na ktorých sa Martinčania umiestnili najlepšie zo Žilinského kraja.

„Vlani sme v tejto kategórii obsadili 24. miesto. V novej sezóne sme skvalitnili tréningový proces, intenzívne sme pracovali, v regionálnej lige sme kraľovali a na Turnaj mládeže sme išli s ambíciou dostať sa do top 9. Cieľ sme splnili, skončili sme ôsmi. Dosiahli sme štyri víťazstvá, raz sme remizovali a trikrát prehrali,“ doplnil.

FA Martin možno mohla skončiť aj vyššie, ale jej kapitán Jakub Belan na začiatku turnaja ochorel. Spoluhráči však bojovali aj za neho. „Chcem sa poďakovať chlapcom za to, že hrali na hranici svojich možností, ale aj mojim parťákom Rišovi Kopečekovi a Rudovi Kralovanskému, ktorí odviedli kus práce, ako aj rodičom žiakov, bez ktorých by sa výjazd nedal uskutočniť,“ dodal M. Chochula.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac