Košická televízia sa stala obeťou úsporných opatrení. telKE si už od júna nepozriete

Logo telKE. Foto: META telKE Logo telKE. Foto: META telKE

KOŠICE – Košická mestská televízia telKE končí k 31. máju a potom zanikne. Mesto Košice tak rozhodlo v spolupráci s K13, pod ktoré táto televízia spadá.

Regionálna televízia telKE prinášala spravodajstvo a publicistiku z Košíc a okolia od roku 2018, najprv pod vedením Martina Petruška. Dostupná je nielen na sociálnych sieťach, ale tiež prostredníctvom telekomunikačného operátora Antik Telecom. Patrí pod mestský podnik Košické kultúrne centrá – K13 a sídli v priestoroch Kulturparku.

Mesto Košice už dlhšiu dobu zápasí s finančnými problémami. V polovici mája mestské zastupiteľstvo schválilo nový rozpočet, ktorý však primátor Jaroslav Polaček v utorok (28. 5.) nepodpísal.

TelKe končí na základe avizovaného zníženia príspevku od zriaďovateľa, ktorý schválili poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva 15. mája 2024.

„Pri analýze možností úsporných opatrení v rámci zníženého príspevku od zriaďovateľa a so zreteľom na prioritné aktivity v rámci predmetu činnosti vyplývajúcej zo zriaďovacej listiny K13 sme v spolupráci s vedením mesta určili ako jedno z úsporných opatrení práve zrušenie vysielania telKE,“ vysvetlil dôvody riaditeľ K13 – Košických kultúrnych centier, Martin Dani.

Zo súčasných desiatich zamestnancov telKE zostanú pracovať na iných pozíciách v K13 len traja. Zrušením televízie sa podľa riaditeľa Daniho predpokladá úspora približne 170-tisíc eur.

Košický Štandard požiadal o vyjadrenie aj samotnú televíziu. Po zaslaní ich stanoviska ho doplníme do článku.


Ďalšie články
Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Novovznikajúca frakcia Európskeho parlamentu Patrioti pre Európu, ktorej vznik pôvodne ohlásili maďarský premiér Viktor Orbán a český expremiér Andrej Babiš, by už mala mať dostatočný počet členov, aby mohla oficiálne vzniknúť. Najnovším prírastkom majú byť národno-konzervatívne zoskupenia z viacerých západoeurópskych krajín. Kostru novej politickej aliancie tvoria od minulej...