Z Popradu začali lietať dovolenkové linky. V stredu prvýkrát aj do Afriky

POPRAD – Na letisku Poprad-Tatry začala v stredu (5. júna) letná charterová sezóna. Krátko pred 11.00 hodinou odletela spod Tatier prvá linka do tureckej Antalye s dovolenkármi na palube.

Letisko Poprad Boeing Corendon Prvý letný charterový let z Popradu do tureckej Antalye. Foto: Rastislv Ovšonka

Lietadlo Boeing 737-800 s kapacitou 189 cestujúcich bolo kompletne vypredané. Vypredaný je aj stredajší večerný let do tuniského Monastiru.

„Z Popradu sa bude lietať štyrikrát týždenne do Antalye, jedenkrát týždenne sa bude lietať do bulharského Burgasu a novinkou sú lety do Afriky. Jedenkrát týždenne sa bude lietať do Tuniska, do Monastiru,“ informoval predseda predstavenstva Letiska Poprad-Tatry Patrik Františka. Večerný let do Tuniska bude historicky prvým letom z Popradu do Afriky.

Počas tohtoročnej letnej charterovej sezóny je z Popradu naplánovaných približne 120 charterových letov do Turecka, Bulharska a Tuniska. Ďalšie destinácie by v tejto sezóne už nemali pribudnúť. Vlani mali na popradskom letisku 63 letov do dovolenkových destinácií.

Tohtoročná letná charterová sezóna potrvá v Poprade do 27. septembra. „Plánujeme lety okolo 30. septembra, ale to sa ešte rieši,“ dodal Patrik Františka.

Tento stredajší (5. 6.) prvý let zastrešuje cestovná kancelária Solvex. V tejto sezóne v spolupráci s letiskom pripravili lety do Turecka a Bulharska. „Pre budúci rok rokujeme o ďalších destináciách,“ uviedol Martin Rakovský z CK Solvex.

Táto cestovná kancelária má počas leta zabezpečených 40 letov z popradského letiska. Takmer všetky sú už vypredané. „Bulharsko ide ako teplé rožky. Zrejme tie Husákove deti chodievali do Bulharska a teraz je to taká spomienka prísť znovu do Bulharska a ukázať to aj svojim vnúčatám. Bulharsko sa veľmi rozvinulo z pohľadu cestovného ruchu,“ povedal Martin Rakovský.

Z Popradu okrem charterov lietajú aj dve pravidelné linky, obe do Londýna. Spoločnosť WizzAir lieta dvakrát týždenne na letisko Luton a RyanAir taktiež dvakrát za týždeň na letisko Stansted. Od októbra plánuje WizzAir lietať z Popradu trikrát týždenne. O ďalších pravidelných destináciách podľa Patrika Františku stále rokujú.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac