Pobrežná stráž našla v Stredozemnom mori šesť tiel migrantov

Talianska pobrežná stráž v stredu oznámila, že našla telá šiestich osôb, po tom, čo sa tento týždeň pri južnom pobreží Talianska potopili dva člny s migrantmi. Po nehode hlásili viac ako 60 nezvestných vrátane približne 26 detí.

Nelegálni migranti plaviaci sa na člne. Ilustračné foto: TASR/AP Nelegálni migranti plaviaci sa na člne. Ilustračné foto: TASR/AP

V noci na pondelok sa približne 120 námorných míľ od pobrežia talianskeho regiónu Kalábria podarilo zachrániť dvanásť ľudí. Jeden z nich však po vylodení zomrel. Pobrežná stráž v stredu uviedla, že v oblasti nehody pokračuje v pátraní po nezvestných migrantoch a objavila už šesť tiel.

Šakilla Mohammadíová z humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc, ktorá pomáha preživším, uviedla, že pravdepodobne zahynuli celé rodiny z Afganistanu. „Povedali nám, že cestovali bez záchranných viest a že niektoré lode nezastavili, aby im pomohli,“ uviedla Mohammadíová.

Podľa stanoviska nemeckej charitatívnej organizácie RESQSHIP pri inej nehode lode s migrantami bolo v pondelok na talianskom ostrove Lampedusa objavených desať tiel.

(ansa, afp, tasr)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok