Poslanci nezvolili ani jedného kandidáta na sudcu Ústavného súdu, voľbu budú opakovať

Poslanci nezvolili ani jedného kandidáta na sudcu Ústavného súdu, voľbu budú opakovať. Z piatich uchádzačov nezískal žiaden potrebný počet hlasov.

4-78d05671e985fe975f2f1a77974719e6505ad4f3 Ústavný súd Slovenskej republiky. Foto: TASR

Parlament má zvoliť dvoch kandidátov na ústavného sudcu. Z nich si jedného vyberie prezident SR a vymenuje ho do funkcie. Miesto ústavného sudcu sa vlani uvoľnilo po odchode sudkyne Jany Laššákovej.

O post sa uchádzajú Anton Dulak, Martina Jánošíková, Michaela Králová, Zuzana Pitoňáková a Lívia Trellová. Parlament mal zvoliť kandidátov na ústavného sudcu už na predošlej schôdzi. Voľbu odsunuli na aktuálnu schôdzu.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok