Vodca Hizballáhu varoval, že v prípade vojny by v Izraeli nebolo nikde bezpečne

Vodca Hizballáhu varoval, že v prípade vojny by v Izraeli nebolo nikde bezpečne. Zároveň pohrozil Cypru, že by bol súčasťou konfliktu, ak by Izraelu poskytol svoje letiská a základne.

„Nepriateľ dobre vie, že sme sa pripravili na najhoršie… a že žiadne miesto… nebude ušetrené našich rakiet,“ uviedol Nasralláh. Izrael nás musí očakávať „na zemi, na mori a vo vzduchu“, vyhlásil.

Vodca Hizballáhu dodal, že „nepriateľ sa skutočne obáva, že odpor prenikne do Galiley“ na severe Izraela.

Militanti Hizballáhu v Libanone a izraelské jednotky sa v pohraničí navzájom pravidelne ostreľujú posledných osem mesiacov – paralelne s vojnou v Pásme Gazy. Hizballáh podporovaný Iránom minulý týždeň odpálil proti Izraelu dosiaľ najviac rakiet a bezpilotných lietadiel, čím reagoval na izraelský nálet, pri ktorom zahynul vysokopostavený veliteľ hnutia.

Šéf izraelskej diplomacie Jisrael Kac v utorok pohrozil Hizballáhu zničením v prípade „totálnej vojny“. „Sme veľmi blízko momentu, keď sa rozhodneme zmeniť pravidlá hry proti Hizballáhu a Libanonu. V totálnej vojne bude Hizballáh zničený a Libanon bude tvrdo zasiahnutý,“ povedal.

Izraelská armáda v utorok oznámila, že „operačné plány ofenzívy v Libanone boli schválené a potvrdené“, pripomína AFP.

„Otvorenie cyperských letísk a základní izraelskému nepriateľovi na cielenie Libanonu by znamenalo, že cyperská vláda je súčasťou vojny a hnutie by k nej tak pristupovalo,“ uviedol Nasralláh.

(tasr, afp)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok