Britská banka NatWest do konca roka 2025 zatvorí pobočky v Poľsku

Britská banka NatWest do konca roka 2025 zatvorí pobočky v Poľsku a prepustí približne 1 600 zamestnancov. Dôvodom je dokončenie konkrétneho projektu týkajúceho sa finančnej kriminality, ktorý vykonávala poľská pobočka, uviedol hovorca banky.

Dodal, že dokončenie projektu podnietilo širšiu kontrolu prítomnosti banky v Poľsku, čo viedlo k rozhodnutiu ukončiť jej podnikanie v krajine. V dôsledku toho 45 percent pracovných miest v Poľsku definitívne zanikne a zvyšných 55 percent sa presunie do Spojeného kráľovstva a Indie.

Paul Thwaite, generálny riaditeľ NatWest, po nástupe do funkcie začiatkom tohto roka povedal, že banka sa snaží zjednodušiť svoju prevádzku a stať sa efektívnejšou. Okrem toho sa po prvý raz od finančnej krízy v roku 2008 pripravuje na návrat do úplného súkromného vlastníctva a predaj akcií.

Tento proces však oddialili britské voľby naplánované na 4. júla, ktoré odsunuli predpokladaný predaj akcií vo vlastníctve štátu.

Banka NatWest vo februári vykázala medziročný nárast zisku o 20 percent, keďže britský bankový sektor ťažil z vyšších výnosov z pôžičiek v dôsledku vyšších úrokových sadzieb.

(pap, tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok