Ruská armáda pri útoku na Charkov použila riadenú bombu; hlásia troch mŕtvych

Ruská armáda pri útoku na Charkov použila riadenú bombu; hlásia troch mŕtvych. Bomba zasiahla niekoľkoposchodový bytový dom. O život prišli traja ľudia a ďalších takmer 40 utrpelo zranenia.

Podľa AFP gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov doplnil, že lekári bojujú o životy štyroch z 37 zranených. Ide o dve ženy a dvoch mužov, ktorí sú vo vážnom stave. Podľa Synehubova záchranári so špeciálne vycvičenými psami prehľadávajú ruiny domu a pátrajú po zranených či obetiach. Synehubov dodal, že pri útoku „bola poškodená iba civilná infraštruktúra“.

Prokuratúra Charkovskej oblasti uviedla, že Rusko pri najnovšom útoku na Charkov použilo svoje nové riadené bomby UMPB D-30 SN, ktoré armáda vypustila z Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý na sociálnych sieťach snímky poškodenej fasády zasiahnutého domu a hlbokého krátera pred ním, vo svojom statuse napísal, že len v júni Rusko použilo pri útokoch voči Ukrajine viac než 2400 riadených bômb.

(tasr, afp)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok