Výrobca čipov Nvidia podpísal dohodu s katarskou telekomunikačnou skupinou Ooredoo

Výrobca čipov Nvidia podpísal dohodu s katarskou telekomunikačnou skupinou Ooredoo, americká firma nasadí svoju technológiu umelej inteligencie v dátových centrách v piatich blízkovýchodných krajinách.

Dohoda predstavuje prvé veľké nasadenie technológie Nvidie v regióne, do ktorého USA obmedzili export sofistikovaných amerických čipov, aby zabránil čínskym firmám využívať krajiny Blízkeho východu ako zadné vrátka na prístup k najnovšej technológii AI.

Ooredoo sa tak stane prvou spoločnosťou v regióne, ktorá bude schopná poskytnúť klientom svojich dátových centier v Katare, Alžírsku, Tunisku, Ománe, Kuvajte a na Maldivách priamy prístup k AI a technológii spracovania grafiky Nvidia, uviedla skupina Ooredoo vo vyhlásení.

Spoločnosti nezverejnili hodnotu obchodu. Skupina Ooredoo neprezradila tiež, aký typ technológie Nvidia bude mať nainštalovaný vo svojich dátových centrách.

(tasr, reuters)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok