Vítanie migrantov, zmena pohlavia na úrade, zbrane pre Ukrajinu. Kto vyhral francúzske voľby

Z pohľadu konzervatívcov príde k posilneniu všetkých hlavných negatívnych politických trendov, z pohľadu progresívcov a liberálov zas nastal malý zázrak. Aj tak možno pri pohľade na program víťaza zhrnúť výsledky volieb vo Francúzsku.

Discours de Jean-Luc Melenchon Place Stalingrad apres la victoire du NFP aux legislatives Prejav Jeana-Luca Melenchona na Stalingradskom námestí po víťazstve NFP v parlamentných voľbách. Foto: Profimedia.sk

Ešte pred mesiacom Nový ľudový front (NFP) ako politická sila vo Francúzsku neexistoval. Teraz však získal najväčší počet kresiel v tamojšom parlamente a z jeho radov by mohol vzísť budúci predseda vlády.

Kto však sú a čo presadzujú politici, ktorí dokázali prekvapivo prečísliť tak macronovcov, ako aj lepenovcov, ktorí v krajine zápasili o dominanciu posledných niekoľko rokov?

Progresívne všeličo


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.