USB kľúče, odpadky a exkrementy. Ako vyzerá kórejská balónová diplomacia

Keď sa v roku 1783 ľudia po prvýkrát vzniesli na oblohu v teplovzdušnom balóne, boli to šľachtici Pilâtre de Rozier a François Laurent d'Arlandes. Ich veľkolepá montgolfiéra bola pokrytá zlatom a hodvábom a zdobená nádhernými ornamentmi vrátane portrétu kráľa. Jednoducho elegancia vlastná starému kráľovskému režimu, ktorý hoci mlel z posledného, nikdy nerobil kompromisy s noblesou.

Severokórejský vodca Kim Čong-un (vľavo) sa pripravuje na podanie ruky juhokórejskému prezidentovi Mun Če-inovi v pohraničnej dedine Pchanmundžom v demilitarizovanej zóne v apríli 2018. Dnes už komunikujú balónmi. Foto: Profimedia.sk Severokórejský vodca Kim Čong-un (vľavo) sa pripravuje na podanie ruky juhokórejskému prezidentovi Mun Če-inovi v pohraničnej dedine Pchanmundžom v demilitarizovanej zóne v apríli 2018. Dnes už komunikujú balónmi. Foto: Profimedia.sk

Presuňme sa o štvrť tisícročia neskôr – a situácia sa zmenila, píše sa už len o balónoch, ktoré vypúšťa Severná Kórea smerom k Južnej Kórei, ktoré sú naplnené odpadkami či exkrementmi. Vzhľadom na to, že vo vysoko pokrokovej a modernej Severnej Kórei sa polia stále hnoja ľudskými… hnojivami, ide o poriadny biohazard, plný parazitov. Ďalšia oblasť, v ktorej niekdajší zlatý vek ustúpil úbohému dnešku.

Kampaň Severnej Kórey s hnedými balónmi je odpoveďou na to, že Južná Kórea posiela smerom na sever rôzne podvratné materiály v podobe USB kľúčov s videami a podobne, ktoré ukazujú, aká je životná úroveň na juh od ťažko zamínovanej vnútrokórejskej hranice.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.