Brusel mlčí. Existujú iba dve možnosti

Je to už viac ako týždeň, čo sme spolu so Slovenskom iniciovali podnikanie krokov Európskej komisie proti Ukrajine kvôli zákazu prepravy ropy. Uplynul viac ako týždeň a Európska komisia neurobila nič.

363361792_815253763401252_8033171606480398873_n Foto: Szijjarto/FB

Napriek ohrozeniu energetickej bezpečnosti dvoch členských štátov EÚ, napriek krištáľovo jasnému porušeniu asociačnej dohody medzi EÚ a Ukrajinou, Brusel mlčí.

Existujú dve možnosti:

  1. Európska komisia je taká slabá, že nie je schopná presadzovať základné záujmy dvoch členských štátov voči kandidátskej krajine.
  2. Nie Kyjev, ale celú vec si vymyslel Brusel, nie ukrajinská vláda, ale Európska komisia chcela, aby vydierali dvoch pro-mierových krajín, ktoré odmietajú dodávanie zbraní.

Európska komisia a osobne predsedníčka Ursula von der Leyenová musia okamžite vyjsť s pravdou von: požiadal Brusel Kyjev, aby zakázal dodávky ropy? A ak nie, prečo Európska komisia za viac ako týždeň nepodnikla žiadne kroky?

Hydepark slúži ako priestor na vyjadrovanie politikom, akademikom, vysokým štátnym úradníkom. Redakcia do obsahu nezasahuje, články nemusia zodpovedať redakčnej línii.