Schválil tampóny na mužských WC aj prísnu zelenú politiku. Kto je Harrisovej viceprezident

Adeptka amerických demokratov na zisk kresla šéfky Bieleho domu Kamala Harrisová v utorok oficiálne predstavila svojho kandidáta na post viceprezidenta. Tim Walz, guvernér Minnesoty, vo svojom prejave obvinil Donalda Trumpa z rozsievania chaosu a uviedol, že sa teší na debatu s jeho dvojkou, JD Vancom. Rovnako ako sama Harrisová, aj Walz je zástancom tvrdej progresívnej politiky.

APTOPIX Election 2024 Harris Demokratická kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová a jej kandidát na viceprezidenta, guvernér Minnesoty Tim Walz reční na predvolebnom zhromaždení vo Filadelfii v utorok 6. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová, ktorá je nominantkou Demokratickej strany na kandidátku vo voľbách prezidenta USA, v utorok večer vo Filadelfii oficiálne predstavila guvernéra štátu Minnesota Tima Walza ako svojho kandidáta na post viceprezidenta.

Bolo to vôbec prvýkrát, čo sa Harrisová a Walz objavili na verejnosti ako volebný tandem, doplnila americká spravodajská televízia CNN s tým, že ich vyzývateľmi vo voľbách budú republikánsky exprezident Donald Trump a jeho kandidát na viceprezidenta James David Vance.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.