Chmelár: Fico sa po atentáte veľmi zmenil

S publicistom a bývalým poradcom premiéra Eduardom Chmelárom sme sa rozprávali o dôvodoch jeho odchodu, o mierovej konferencii k Ukrajine, ktorá sa chystala v Bratislave, a o tom, prečo európska politika prechádza krízou.

Eduard Chmelár 9 Eduard Chmelár. Foto: Štandard/Vladislav Varga.

V roku 2021, za Matovičovej vlády, ste museli odísť z Akadémie policajného zboru. Za Ficovej vlády ste zasa pomerne rýchlo skončili ako poradca premiéra. V čom alebo v kom je chyba?

Neprekvapuje ma, že som skončil. Zaskočil ma skôr spôsob, akým sa to urobilo. S Robertom Ficom sa poznám 28 rokov, dlhšie, ako sa on pozná s Robertom Kaliňákom. Myslím si, že ani pri tvrdších veciach nebol problém vysvetliť si veci osobne. Pochopil by som, ak by mi premiér povedal, že ma musí obetovať pre stabilitu koalície. Nemalo by sa to však robiť tak, že za mnou pošle mladého Kaliňáka s tým, že bez vysvetlenia okamžite končím.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.