Orbánova vláda tvrdí, že pagery použité v Libanone nikdy neboli v Maďarsku

Taiwanská firma vyrábajúca pagery Gold Apollo v stredu vyhlásila, že model pagerov použitý pri útoku proti Hizballáhu vyrobila spoločnosť BAC Consulting so sídlom v Budapešti. Maďarská vláda toto tvrdenie odmieta.

GXrs-MdXMAAzypL Jedno z komunikačných zariadení poškodené výbuchom. Foto: X/Nexta

Firma Gold Apollo tvrdí, že maďarskej spoločnosti iba poskytla licenciu na svoju značku, pričom s výrobou nemala nič spoločné. Spoločnosť BAC Consulting na telefonáty a e-maily agentúry Reuters v stredu nereagovala. 

„Maďarské orgány zistili, že predmetná spoločnosť je sprostredkovateľská spoločnosť, ktorá v Maďarsku nemá žiadnu výrobňu ani inú prevádzkareň,“ uviedol hovorca vlády Zoltán Kovács na sociálnej sieti Facebook. „V Maďarsku má na uvedenej adrese jedného prevádzkového riaditeľa a zmieňované zariadenia nikdy neboli v Maďarsku,“ dodal.        

Maďarské orgány národnej bezpečnosti budú na ďalšom vyšetrovaní spolupracovať so všetkými zapojenými službami medzinárodných partnerov a partnerskými organizáciami, uviedol Kovács s tým, že daná otázka nepredstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac