V areáli firmy v Dubnici nad Váhom vypukol požiar

Podľa informácií mesta v priestoroch spoločnosti Ribe Slovakia horí kyselina.

Požiar v Dubnici nad Váhom. Foto: Dubnica nad Váhom/Facebook Požiar v Dubnici nad Váhom. Foto: Dubnica nad Váhom/Facebook

Oheň spozorovali v utorok v priemyselnom areáli Závodov ťažkého strojárstva (ZŤS). Radnica o tom informovala na sociálnej sieti. „Prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali na otvorenom priestranstve a nevetrali,“ vyzvalo mesto občanov.

Ako objasnil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, požiar vo výrobnej hale ohlásili krátko po 12:30. Išlo o požiar nádrže s kyselinou chlorovodíkovou.

„Budova má rozmery približne 150 x 30 metrov, požiar vznikol vo výrobnej hale, následne sa rozšíril aj na administratívne priestory nad výrobnou halou a následne aj na strechu,“ doplnil Petrík.

V hale zasahuje 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, na monitoring vyslali aj hasičov zo záchrannej brigády. Na mieste je takisto kontrolné chemické laboratórium monitorujúce kvalitu ovzdušia, priestor z výšky monitorujú hasiči aj dronom. Sú tam aj cisterny, ekologické vozidlo, sanitka. Takisto 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy a z Bolešova.

„V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov, podľa informácií o 14:00 nikto neutrpel zranenie,“ uviedol hovorca.

(tasr)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok