Posledná Zelenského šanca. Médiá ukázali body plánu víťazstva, ktorý má nalomiť Bidena

Takzvaný plán víťazstva, ktorým chce ukrajinský prezident pritlačiť Rusko k múru a s ktorým prišiel do USA, je podľa agentúry Bloomberg sklamaním a údajne sa ozývajú prví predstavitelia volajúci po rokovaniach s Vladimirom Putinom.

Security Council at the UN General Assembly Volodymyr Zelenskyj sa zúčastňuje na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN v rámci 79. všeobecnej rozpravy Valného zhromaždenia OSN 24. septembra 2024. Foto: ČTK / DPA / Michael Kappeler /Profimedia

Tento týždeň vo štvrtok by sa mohlo v Spojených štátoch do veľkej miery rozhodnúť o budúcnosti globálne najzávažnejšieho ozbrojeného konfliktu od konca druhej svetovej vojny.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by totiž na aktuálnej návšteve USA mal prezidentovi Joeovi Bidenovi a následne jeho obom možným nástupcom – Donaldovi Trumpovi a Kamale Harrisovej – predstaviť dokument, ktorý médiá pracovne označujú za „plán víťazstva“. Ak by sa napokon stretnutie medzi Zelenským a Trumpom uskutočnilo, bolo by to ich prvé osobné stretnutie od začiatku invázie. Zelenskyj s exprezidentom naposledy telefonoval v júli tohto roka.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.