Putin je už možno týždne mŕtvy a nahrádza ho dvojník, špekuluje britská tajná služba

Lukašenko sa stretol s Putinom Ruský prezident Vladimir Putin počúva bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka počas stretnutia v ruskom čiernomorskom letovisku Soči v pondelok 23. mája 2022. Foto: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin má byť už po smrti a šéfa Kremľa nahrádza možno už týždne či mesiace jeho dvojník, odvážne tvrdí zdroj z britskej tajnej služby MI6. Zastúpiť ho mal napríklad v rámci prejavu počas osláv na Deň víťazstva.

„Putin je veľmi chorý a keď zomrie, jeho smrť budú zatajovať týždne, ak nie mesiace,“ povedal zdroj z tajných služieb. „Je tu tiež možnosť, že už mŕtvy je,“ dodal. Upozornil zároveň, že takéto informácie sa nateraz nedajú overiť.

Vystúpenia Vladimíra Putina, ktoré nedávno urobil, mali byť dokonca vopred nahrané, informuje server britského bulvárneho denníka Daily Mirror.

Paralelne s tým sa množia protichodné dohady, že zdravie ruského prezidenta sa v posledných mesiacoch zhoršuje, jeho tvár vraj vyzerá nafúknutá a pozorovatelia sa pýtajú, či nemôže mať šesťdesiatdeväťročný prezident napríklad leukémiu.

Podobné nepodložené informácie sa od začiatku vojny objavili viackrát, len aby sa neskôr ukázali ako špekulácie. Väčšinou vtedy, keď sa Putin v istej chvíli odmlčal a vytratil sa z dosahu objektívov a médiá referovali o možnosti existencie život ohrozujúcej choroby.

Správy o smrti, chorobe či dvojníkovi prinieslo viacero zdrojov. Žiadny ale neposkytol hodnoverné dôkazy o tom, že by tomu tak v prípade najmocnejšieho muža Ruska naozaj bolo.

Pripomíname, že obdobné špekulácie sa objavili pred časom aj pri ruskom ministrovi obrany Sergejovi Šojguovi. Ten sa verejnosti neukázal takmer dva týždne, pričom ukrajinská strana uviedla, že šéf silového rezortu dostal infarkt práve po ostrej kritike od Putina.


Ďalšie články