Poslankyňa Tabák: Bitku začala nepríčetná Cigániková. Po mojej rane zvädla ako tulipán

Poslankyňa Národnej rady SR Romana Tabák (Sme rodina) reagovala na medializáciu trestného oznámenia, ktoré na ňu podala opozičná poslankyňa Jana Bittó Cigániková po údajnom fyzickom napadnutí.

Na snímke Romana Tabák. Foto: TASR/Martin Baumann Na snímke Romana Tabák. Foto: TASR/Martin Baumann

Romana Tabák uviedla, že Bittó Cigániková za ňou mala pred spomínanou fyzickou konfrontáciou prísť v nepríčetnom stave” so strapatými vlasmi“ a otvorenými ústami“, pričom slovne začala nadávať na jej rodinu.

Zahnala sa na mňa po tvári a ako sa zahnala druhýkrát, strhla mi z hlavy šiltovku a hodila ju do miestnosti. Ja som sa bránila. Mrzí ma, že som sa nechala vyprovokovať a uštedrila jej úder, po ktorom sa ukľudnila,“ vysvetľuje Tabák moment, keď došlo k fyzickej potýčke. Po rane podľa nej Bittó Cigániková zvädla ako tulipán“, uviedla v rozhovore pre televíziu JOJ.

Romana Tabák je presvedčená, že na čele parlamentného výboru by nemala byť osoba, ktorá vystrája v podnapitom stave, píše Nový Čas. „Verím, že si to uvedomí a svoju predsednícku stoličku opustí skôr, ako ju parlament odvolá,” povedala poslankyňa. Pripomenula tiež incident potýčky z hotela v Košiciach, ktorý sa do médií dostal v máji. Jedným z aktérov konfliktu mala byť aj Bittó Cigániková.

Verzia niekdajšej poslankyne OĽaNO sa výrazne líši od tej, ktorú zverejnila napadnutá liberálka deň po incidente. Bittó Cigániková vraví, že celý čas sedela a nijako útok neopätovala. „Nakoniec konečne pochopila, že ma nijako nevyprovokuje, pustila ma a okamžite odišla,“ tvrdí saskárka s dôvetkom, že po chvíli sa ešte Tabák vrátila, aby jej bez slova vrazila úder do hlavy.

https://standard.sk/252663/romana-tabak-udajne-napadla-v-bare-parlamentnu-kolegynu-bitto-ciganikova-podava-trestne-oznamenie/

Bittó Cigániková útoky Tabák nechcela riešiť, ale keď v sobotu skončila na pohotovosti s opuchnutým lícom, bolesťami hlavy a krku, rozhodla sa podať na polícii na poslankyňu Sme rodina trestné oznámenie. Toto je naozaj piata cenová,” uviedla v telefonickom vyjadrení pre TV JOJ.

K dokonalému príkladu absencie kultúry v politike sa vyjadrili aj niektorí ďalší verejní funkcionári. Myslím si, že viacerí z nás by chceli vidieť video,“ reagoval minister financií Igor Matovič (OĽaNO), v ktorého strane ešte donedávna pôsobila Romana Tabák.

Iní, ako napríklad podpredseda vlády SR Štefan Holý (Sme rodina), sa k situácii odmietol vyjadriť s tým, že na kraviny reagovať nebude“, uviedla TV JOJ vo svojom vysielaní.

Piatkový incident sa pritom ani zďaleka nemusel odohrať tak dramaticky, ako ho opísali dotknuté poslankyne a niektoré médiá. Svedok, ktorý si prial zostať v anonymite, spomína hádku a slabšiu facku, ktorú mala bývalá tenistka uštedriť liberálke za strhnutie šiltovky. Polícia potvrdila, že sa incidentom po prijatí trestného oznámenia zaoberá, uzatvára Nový Čas.


Ďalšie články