Užívaj, Putler. Naď reaguje na zničenie Krymského mosta

Na raňajší výbuch a následný požiar na Kerčskom moste reagoval aj šéf slovenského rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď počas tlačovej konferencie ministrov obrany krajín V4 po rokovaní v priestoroch MsÚ v Banskej Štiavnici 27. septembra 2022. Foto: TASR/Ján Krošlák Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď počas tlačovej konferencie ministrov obrany krajín V4 po rokovaní v priestoroch MsÚ v Banskej Štiavnici 27. septembra 2022. Foto: TASR/Ján Krošlák

Sobotňajší výbuch a požiar na Kerčskom moste okrem iného zvýraznila i skutočnosť, že dva úseky cestného mosta sa zrútili do vody. Dopravu na moste zastavili. Ruský Národný protiteroristický výbor (NAK) uviedol, že výbuch spôsobila bomba nastražená v aute.

Vinník výbuchu je stále neznámy. Špekuluje sa, že ho spôsobili špeciálne ukrajinské jednotky. Ukrajina sa však priamo k útoku neprihlásila. Ruský prezident Vladimir Putin nariadil vytvorenie vládnej komisie, ktorá preskúma príčiny a „čo najskôr odstráni následky“.

Naď: Užívaj, Putler

Na raňajší výbuch a následný požiar na Kerčskom moste reagoval aj šéf slovenského rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). V tejto súvislosti ironicky pogratuloval ruskému prezidentovi k jeho životnému jubileu, ktoré oslávil v piatok.

„Keď si praješ na 70. narodeniny tortu a kuchár to preženie so sviečkami. Enjoy, Mr. Putler,“ okomentoval situáciu Naď na sociálnej sieti. K príspevku pridal video z horiaceho Kerčského mostu.

Vladimir Putin 7. októbra oslávil svoje 70. narodeniny, čím sa stal najdlhšie vládnucim predstaviteľom na čele Ruska od čias diktátora Josifa Stalina. K výbuchu došlo len jeden deň po jeho jubileu.

(krk)


Ďalšie články