V Ulianovsku protestovali mobilizovaní vojaci. Žiadali svoje výplaty. Zasiahli bezpečnostné sily

Vo vojenskom výcvikovom stredisku v ruskom meste Ulianovsk protestovalo vyše 100 zmobilizovaných mužov. Tvrdili, že nedostali peniaze, ktoré im vláda sľúbila.

Mobilizovaní vojaci v Ulianovsku. Reprofoto - Twitter Mobilizovaní vojaci v Ulianovsku. Reprofoto - Twitter

Ako informoval denník The Moscow Times, muži pochádzajú z Čuvašskej republiky. Sťažovali sa, že nedostali sľúbených 195-tisíc rubľov (približne 3 200 eur). Preto odmietajú ísť bojovať na Ukrajinu, kým im nezaplatia.

V noci na stredu usporiadali vo výcvikovom stredisku v Ulianovsku na rieke Volge protest a žiadali svoje výplaty. Zhromaždenie napokon potlačili bezpečnostné sily.

„Riskujeme vlastné životy, ideme na istú smrť pre vašu bezpečnosť a pokojný život,“ napísali mobilizovaní vojaci vo výzve, ktorú zverejnil projekt za práva väzňov Gulagu.net.

„Prečo by sme teda mali ísť bojovať za túto vládu a nechať naše rodiny bez podpory? Odmietame sa zúčastniť na špeciálnej vojenskej operácii a budeme hľadať spravodlivosť, kým nedostaneme peniaze, ktoré nám sľúbila naša vláda na čele s prezidentom Ruskej federácie!“ uvádza sa vo výzve.

Spravodajský portál Sota s odvolaním sa na nemenované zdroje informoval, že strelecký výcvik v tomto výcvikovom stredisku zrušili a sklady zbraní zamkli.


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok