Heger po omši zabudol v statuse spomenúť mŕtvych študentov zo Zochovej. Neskôr ho zmenil

Len Matúš a Juraj. Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) aktualizoval status po štvrtkovej omši za obete tragédií v Bratislave, lebo v ňom opomenul päť mladých mŕtvych ľudí.

313209777_681710286852359_8770907326580500424_n Na snímke v popredí predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) s manželkou Luciou počas svätej omše v Bratislave 3. novembra 2022. Foto: Facebook/Eduard Heger-predseda vlády SR

Vo štvrtok 3. novembra 2022 sa v Katedrále sv. Martina v Bratislave konala svätá omša obetovaná za obete tragédie na Zochovej ulici, Zámockej ulici a za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi.

Zúčastnili sa na nej aj viacerí politici. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) spravil po omši faux pas. Hoci bohoslužba sa slávila aj za piatich mladých ľudí, ktorých tragicky zabil opitý šofér na bratislavskej zastávke Zochova, predseda vlády tento fakt odignoroval.

„Matúš a Juraj, na ktorých dnes spomíname, svojim životom nikoho neohrozovali, nikomu neubližovali. Boli súčasťou našej krajiny, boli našimi občanmi, mali svoje plány a sny. Dnes vnímam, že hnevu a nenávisti je v našej spoločnosti veľmi veľa, a to nemôžeme tolerovať. Aj preto bolo hlavným úmyslom dnešnej omše modlitba za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi,“ napísal Heger na sociálnej sieti opomenúc nešťastný incident zo zastávky.

Takmer o hodinu neskôr svoj príspevok aktualizoval a dopísal: „Rovnako sme sa pomodlili, aj za mladé životy, ktoré zbytočne vyhasli pri dopravnej nehode na Zochovej ulici.“

https://standard.sk/262922/znama-lgbt-aktivistka-ktora-premierovi-na-proteste-podstrcila-duhovu-vlajku-tuzi-po-pistoli/

Permanentná kritika od progresívcov

Už od 12. októbra, keď mladý strelec pred barom Tepláreň zavraždil dvoch príslušníkov LGBTI+ komunity, čelí Heger kritike z progresívneho spektra. Na druhý deň na sociálnej sieti napísal, že „je neprípustné, aby sa ktokoľvek kvôli svojmu spôsobu života mal báť o svoj život.“ Po kritike zo strany médií a aktivistov sa za slovné spojenie „spôsob života“ ospravedlnil v ďalšom statuse.

Premiér sa zúčastnil aj na následnom pochode proti nenávisti, kde ho odfotografovali s dúhovou vlajkou v ruke. Podstrčila mu ju kontroverzná LGBT aktivistka Hana Fábry.

Ďalšiu vlnu nespokojnosti vyvolala Hegerova fotka s majiteľom Teplárne Romanom Samotným s popisom: „Potrebujeme vzájomný rešpekt.“ Stručný zmierlivý text kritizovali viacerí členovia mimoparlamentného Progresívneho Slovenska.

https://standard.sk/269804/o-bohorovnosti-progresivcov-a-sebaponizeni-hegera/

Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok