Musk sa vrátil k príbehu Huntera Bidena. Tvrdí, že Twitter v roku 2020 potláčal slobodu prejavu

Elon Musk. Foto: TASR/AP Elon Musk. Foto: TASR/AP

Elon Musk sa na Twitteri vrátil k šíreniu kontroverzného príbehu Huntera Bidena spred dvoch rokov. Ku komentáru ,,Bude to úžasné“ pripojil aj emotikon popcornu. Nedávnym prevzatím spomínanej sociálnej siete chcel poukázať na to, že spoločnosť svojimi krokmi v známom príbehu obmedzila slobodu prejavu. Informoval o tom denník Washington Post.

Na sociálnej sieti Twitter sa totiž v roku 2020, v období pred prezidentskými voľbami, objavila interná komunikácia, ktorá uvažovala o obmedzení zdieľania príbehu publikovaného v New York Post o Hunterovi Bidenovi, synovi súčasného amerického prezidenta Joeho Bidena.

Ten hovoril o tom, že Hunter mal dať ukrajinskému manažérovi „príležitosť“ stretnúť sa s bývalým viceprezidentom. To však vtedajšia Bidenova kampaň poprela. Napriek tomu sa táto e-mailová komunikácia neskôr ukázala ako pravdivá.

Toto 40-tweetové vlákno v tom období zverejnil spisovateľ Substack Matt Taibbi a Elon Musk sa pridal k jeho šíreniu.  

Twitter okamžite zareagoval. Uzamkol účty, ktoré zdieľali a šírili interné snímky obrazovky firemnej komunikácie, vrátane účtu hovorkyne Bieleho domu. Reagovala na to aj verejnosť, ktorá tvrdila, že ide o cenzúru a obmedzenie slobody prejavu. Spustila sa vlna reakcií a Musk sa vyjadril, že: ,,Namiesto toho, aby priznali klamstvo verejnosti, snažia sa predstierať, že ide o ničotný burger.“ 

K obmedzeniu príbehu sa v tom čase pridal aj Facebook, ktorý čiastočne obmedzil jeho šírenie a nechal overiť fakty z tretích strán.  Táto udalosť len vystupňovala napätie medzi Muskom a spoločnosťou Twitter.

Elon Musk zverejnil na Twitteri v piatok príspevok o tom, že povie, čo sa skutočne stalo s „cenzurovaním“ príbehu Huntera Bidena na sociálnej sieti.

https://standard.sk/229993/prezidentov-syn-hunter-biden-a-pavucina-drog-prostitucie-a-financnych-zlocinov-okolo-neho/

(let)


Ďalšie články