Ja som riadila univerzitu, ona zabránila skládke. Urazila "česká Čaputová" slovenskú Čaputovú?

Kandidátku na prezidentku Českej republiky Danušu Nerudovú často porovnávajú so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Nerudová sa voči tomu snaží vymedziť. Urazila pri tom Čaputovú?

Danuše Nerudová. Foto: Profimedia Danuše Nerudová. Foto: Profimedia

Bývalá rektorka Mendelovej univerzity v Brne Nerudová v rozhovore pre Radiožurnál uviedla, že si na otázku o podobnosti s Čaputovou už zvykla. ,,Na túto otázku odpovedám v každom rozhovore,” vyjadrila sa Nerudová.

Kameňom úrazu však bolo jej vlastné porovnanie sa s Čaputovou, ktoré podľa niektorých vyznelo ako urážka.  „Každá z nás má za sebou iný príbeh. Ja som ekonómka, riadila som univerzitu s rozpočtom dve miliardy a 1 500 zamestnancami. Ona je právnička, ktorá zabránila skládke,“ povedala Nerudová.

„Presne toto by Čaputová o Nerudovej nikdy nepovedala,“ uviedol Daniel Hůle z organizácie Člověk v tísni na margo Nerudovej vyjadrenia, ktoré niektorí hodnotia ako urážlivé.

Nerudová zároveň dodala, že ak sú porovnávané len na základe toho, že sú ženy a blond, tak “porovnanie nie je namieste”. Čaputovú si podľa vlastných slov nesmierne váži.

Nerudová patrí k trom favoritom českých prezidentských volieb, ktorých prvé kolo sa uskutoční v polovici januára. Podľa posledného prieskumu agentúry Median by Nerudová v prvom kole voľby prezidenta vyhrala.

https://standard.sk/289932/median-prezidentske-volby-v-cr-by-vyhrala-nerudova-babis-by-bol-druhy/

Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok