Rusko má zásoby rakiet len na asi tri väčšie útoky, tvrdí ukrajinský predstaviteľ Danilov. Jeho posledný odhad však nevyšiel

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rusko má zásoby rakiet postačujúce ešte na tri alebo štyri masívne raketové útoky, uviedol v pondelok tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Olexij Danilov. Informuje o tom agentúra DPA.

„Ak počítate veľké útoky, tak im zostávajú rakety na maximálne dva až tri; možno dokážu naškrabať rakety na štyri,“ podotkol Danilov v rozhovore pre internetové noviny Ukrajinska pravda, zverejnenom v pondelok. Potom by však Rusko podľa neho nemalo už žiadne rezervy.

Danilov pritom už pred mesiacom vychádzal z toho, že ruská armáda má kapacity na maximálne tri až štyri masívne raketové útoky na Ukrajinu, píše DPA. Odvtedy Moskva podnikla tri rozsiahle útoky s najmenej 70 raketami. Ukrajinské vedenie odhaduje, že Moskva dokáže v dôsledku západných sankcií mesačne vyrobiť zhruba 70 rakiet a riadených striel.

Rusko vojensky zaútočilo na Ukrajinu pred takmer desiatimi mesiacmi, pripomína DPA. Po sérii vojenských protiúderov Ukrajiny začala Moskva v októbri s raketovými útokmi na ukrajinskú energetickú infraštruktúru.

(tasr)


Ďalšie články