Richard Sulík: Predpokladám, že voľby by mohli byť v septembri 2023

V rozhovore pre denník Štandard Richard Sulík tvrdí, že nakoniec dosiahli, čo chceli: Matovič odchádza z vlády a schválil sa rozpočet s výdavkovými limitmi. Predseda SaS si myslí, že prípadné predčasné voľby by mohli byť na jeseň 2023. Skorší termín alebo, naopak, úplné dovládnutie do roku 2024 sú podľa neho neprijateľné scenáre pre viaceré strany.

05_Sulik_MZ Richard Sulík. Foto: Matúš Zajac

Prieskumy ukazujú, že SaS po zhodení vlády padá k piatim percentám. To naznačuje, že asi nebol dobrý nápad tlačiť na pád druhej vlády od volieb 2020. Nevnímate to s odstupom ako chybu?

To nebol klasicky robený prieskum, ale rýchly online prieskum. Nie je pre mňa relevantný. Posledný klasický prieskum robila agentúra AKO a tam máme desať percent. Už dlhšie však tvrdím, že prieskumy netreba preceňovať. Tie čísla lietajú, ľudia rýchlo menia názory, termín volieb je nejasný, čiže určite nebudem nervózny z jedného prieskumu. Pre mňa je dôležité, že sme urobili správne rozhodnutia, ktoré sú dôležité pre krajinu, teda že prešiel rozpočet, čo znamená, že bude doručená pomoc ľuďom. A že Igor Matovič odchádza z vlády, čím sa vyrieši veľké množstvo problémov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.