Ruská RT zverejnila video s mrazivou podobou európskych Vianoc

Ruská štátna televízna stanica RT zverejnila reklamu, v ktorej zobrazuje ,,mrazivú” podobu európskych Vianoc. V reklame autori porovnávajú Vianoce fiktívnej európskej rodiny v roku 2021, 2022 a dokonca ,,predpovedajú” Vianoce v roku 2023.

Snímka obrazovky (18) Pochmúrna predikicia európskych Vianoc v podaní RT. Reprofoto: Twitter

Trojčlenná rodina si v roku 2021 užíva radostné Vianoce v pohodlí a teple. Dcéra dostáva ako darček škrečka s červenou mašličkou.

Nasleduje prestrih a divákovi sa naskytne odlišný obraz Vianoc v roku 2022. Domácnosť už nezaplavuje hrejivé svetlo. Jediné vyžaruje z čelovej žiarovky otca, ktorý konštruuje elektrický generátor poháňaný škrečkom, ktorý osvetlí aspoň svetielka na vianočnom stromčeku. Rodina je tiež viditeľne teplejšie oblečená.

Spot pokračuje pochmúrnou predikciou budúcoročných Vianoc. Byt rodiny, ako aj atmosféra je šedá a dovnútra preniká svetlo len cez nepravidelne zamurované okná. Vnútri je už ,,riadna” zima, keďže rodina je oblečená v zimných bundách a čiapkach. Škrečok už nepoháňa elektrický generátor, ale skončil v nie príliš chutne vyzerajúcej polievke.

Autori reklamy divákom na záver poprajú ,,šťastné protiruské Vianoce” a nabádajú na sledovanie RT. ,,Ak vám vaše médiá nehovoria, kam to všetko smeruje, RT je dostupná cez VPN,“ čím narážajú na to, že stanica RT už je pre väčšinu Európanov dostupná len cez pripojenie VPN, keďže po ruskej invázii na Ukrajinu ju európske štáty označili ako propagandistickú a ,,vypli” ju.

Nejde pritom o prvý ruský spot, ktorý Európe predpovedá krutú zimu. Ruský štátny energetický gigant Gazprom pred časom zverejnil video, v ktorom ukazuje zamrznuté európske mestá bez ruského plynu. Vyšlo krátko po tom, čo Gazprom zastavil dodávky zemného plynu cez plynovod Nord Stream 1.

https://standard.sk/244590/gazprom-vydal-mrazive-video-varuje-v-nom-pred-krutou-zimou-v-europe/

Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok