Putin ako Santa zachraňuje vo vianočnom videu chlapca pred západnou LGBT propagandou

Herec stvárňujúci Vladimira Putina v roli Santa Clausa. Foto: Twitter/Anton Geraschchenko Herec stvárňujúci Vladimira Putina v roli Santa Clausa. Foto: Twitter/Anton Geraschchenko

Internetom sa počas sviatkov začalo šíriť video zobrazujúce príbeh amerického chlapca, ktorého proti jeho vôli vychováva homosexuálny pár ako dievča. Na pomoc mu prichádza Santa Claus podobný na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Krátkometrážne filmy nesúce odkaz ruskej propagandy rozhodne nepatria medzi ojedinelé úkazy kyberpriestoru. Najmä od nástupu energetickej krízy a neutíchajúcich sporov o dodávky ropy z Ruskej federácie internet zaplavujú posmešne ladené videá tvorené pod taktovkou Kremľa.

Tvorcovia najnovšieho propagandistického diela sa rozhodli bojovať proti progresívnej agende glorifikáciou ruského prezidenta. Vladimira Putina obliekli do kostýmu Santa Clausa, ktorého postava sa v Spojených štátov nedeliteľne spája s Vianocami.

Na video upozornil ukrajinský minister vnútra formou príspevku na sociálnej sieti Twitter.

Na začiatku videa autori upriamujú oko diváka na niekoľko detailov stelesňujúcich agendu LGBTIQ+ komunity. Dievčenské ozdoby a hračky strieda krátky pohľad na literatúru zameranú na život homosexuálov.

Krátko nato sa v zábere ocitne chlapec oblečený v ružovom odeve, ktorého vychovávajú, ako napovedá fotografia v rámiku, dvaja muži. Pri podobizniach jasne vidieť aj označenie Rodič 1 a Rodič 2 ako výsledok legalizácie zväzkov osôb rovnakého pohlavia. Z príbehu vyplýva, že chlapca vychovávajú ako dievča proti jeho vôli.

Maloletý píše a kreslí obrázok pre Santu a želá si tradičné mužské hračky, ako aj matku a otca. Na kresbe sa totiž drží za ruku so ženou a mužom. Nakoniec list umiestni do visiacej ponožky a líha si spať na zlatý flitrový vankúš.

S Putinom prichádza aj pravoslávny kríž

Na scénu prichádza Santa Claus a bez zaváhania sa púšťa do ideologickej obrody domu. Kamera ukazuje chlapčenské topánky a oblečenie, futbalovú loptu a súpravu bicích nástrojov, ktoré daroval nešťastnému chlapcovi. Jedna sekunda z videa sa ušla aj pravoslávnemu krížu visiacemu na stene.

Aktualizovanú zostavu predmetov na poličke Santa Claus spokojne zakončuje hračkárskymi autami, pričom ešte predtým video ukazuje nahradenú fotku rodičov, tentoraz s matkou a otcom.

V posledných záberoch vidno odchádzajúceho Santu pod oknom domu. Umelú bradu posúva nižšie, aby divák zachytil podobu herca s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Propagandistické dielo sa končí jednoduchým poďakovaním spojeným s prianím krásnych Vianoc.

https://standard.sk/296866/ruska-rt-zverejnila-video-s-mrazivou-podobou-europskych-vianoc/

Ďalšie články