Hašekovi sa nepáčila účasť Ovečkinovho syna na All Star zápase: Je to pľuvanec do tváre ukrajinským deťom

Dominik Hašek, česká brankárska hokejová legenda, sa ostro pustil do vedenia americkej NHL pre účasť hviezdneho ruského útočníka Alexandra Ovečkina a jeho štvorročného syna na All Star zápase. Podľa Hašeka ide o napľutie do tváre ukrajinským deťom.

12002424_842798935827875_4748765791238857709_o Dominik Hašek. Foto: Pardubické letní kino Rebel/Facebook

Hašek sa v poslednom období viac ako hokejom zviditeľňuje rezolútnymi vyhláseniami na adresu ruských športovcov či Čechov, ktorí pôsobia v Rusku.

Na All Star podujatí zámorskej NHL si zahral aj hviezdny kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin. Okrem výkonu na ľade divákov upútal aj rodinným momentom. Ovečkinov štvorročný syn s pomocou svojho otca a kanadského hokejistu Sidneyho Crosbyho poslal pred zápasom puk do bránky Roberta Luonga, z čoho mal očividnú radosť.

Čo by niekto mohol vnímať ako sympatické gesto na exhibičnom zápase, však Hašek vníma ako prerazenie dna zo strany vedenia NHL. „Nechať Ovečkinovho syna vystupovať na ľade v All Star zápase NHL je pľuvancom do tváre približne 500 zabitým, tisíckam zranených a desaťtisícom unesených ukrajinských detí,” napísal Hašek na svojom twitterovom profile.

Vedenie NHL s jeho názorom nesúhlasí

Hašek dodal, že NHL a jej šéf Gary Bettman „za tento ohavný čin musia zaplatiť“. Na slová olympijského víťaza z Nagana z roku 1998 Bettman zareagoval s tým, že podľa neho nehovorí ani za českú vládu, ani za český ľud. „Ale má právo na svoj názor, s ktorým, mimochodom, nesúhlasím,“ dodal Bettman.

Pripomeňme, že Ovečkin je pre podporu Vladimira Putina terčom kritiky dlhodobo. Hoci po ruskej invázii sa vyslovil jasne proti vojne, na profilovej fotke na Instagrame má doteraz fotku s Putinom.

Alexander Ovečkin s Vladimirom Putinom na profilovej fotke. Foto: aleksandrovechkinofficial/Instagram

Dva až 20 rokov väzenia pre Čechov pracujúcich v Rusku

Čo sa týka Hašeka, nejde pritom o jeho prvý nesúhlas s účasťou Rusov na ľade.

Na úvodnom zápase tohtoročnej sezóny NHL medzi San Jose Sharks a Nashville Predators, ktorý sa odohral v Prahe, sa predstavilo aj niekoľko ruských hokejistov. Ich účasť však neprešla bez komplikácií. Ministerstvo zahraničných vecí Českej republiky hokejovým klubom vyhlásilo, že ruskí hráči z ich zostavy nie sú v krajine vítaní. Proti účasti Rusov sa vtedy aktívne zasadzoval aj Hašek.

Kluby nakoniec do Prahy odkázali, že „buď prídu všetci, alebo nikto”, čo napokon zabralo.

Hašek sa v minulosti tiež nelichotivo vyjadril na adresu Čechov pracujúcich v Rusku. „Ak by to bolo vyložene na mne, tak by som im uložil trest niekde medzi dvoma až 20 rokmi,” vyjadril sa Hašek v rozhovore pre ruskú televíziu.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok