Ženy nemôžu byť kňažky, preto opúšťajú cirkev. Na synodálnom stretnutí v Prahe zazneli silné výroky

Na synodálnom stretnutí európskych katolíckych cirkví, ktoré sa koná v tých dňoch v Prahe, okrem iného zaznelo, že obete zneužívania nemajú žiadny hlas, a tiež to, že zatváranie žien do vymedzeného priestoru ich vraj vyháňa z cirkvi.

Logo synodálneho stretnutia európskych katolíckych cirkvív Prahe. Ilustrácia: KBS.sk Logo synodálneho stretnutia európskych katolíckych cirkvív Prahe. Ilustrácia: KBS.sk

Pražské zasadnutie, ktoré prebieha od 5. do 12. februára, si všimli aj svetové médiá. V otvorenej debate totiž zazneli silné výroky. Ako sa očakávalo, vyšli najmä z prostredia nemeckej katolíckej cirkvi. Tá nastúpila na vlastnú kontroverznú Synodálnu cestu a za viaceré návrhy si vyslúžila kritiku z Rímskej kúrie, od mnohých biskupov a kardinálov, ako aj od svojich rodákov.

V Európe sú tisíce obetí zneužívania v cirkvi, na synode nemajú žiadny hlas


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.