Náhoda či inšpirácia? Logo Hegerových Demokratov veľmi pripomína znak zaniknutej strany Gašparoviča

Vo¾by23: Eduard Heger ohlásil novú stranu Demokrati, bude jej lídrom Eduard Heger počas tlačovej konferencie s partnermi k predstaveniu novej politickej strany Demokrati 7. marca 2023 v Bratislave. Foto: Pavol Zachar/TASR

Logo nového politického projektu Demokrati, ktorý povedie dočasne poverený premiér Eduard Heger, sa nápadne podobá na logo už zaniknutého Hnutia za demokraciu (HZD). Upozornili na to používatelia na sociálnych sieťach.

Hnutie HZD v roku 2002 zakladal bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič spolu s viacerými bývalými členmi HZDS Vladimíra Mečiara po tom, ako sa nedostal na kandidátku strany. Stalo sa tak iba šesť dní po tom, ako mu vystavili stopku.

S HZD sa však Gašparovič do parlamentu nedostal. Strana nezískala v parlamentných voľbách potrebnú päťpercentnú hranicu, mala však nárok na príspevok od štátu na svoju činnosť, pretože získala viac ako tri percentá hlasov.

Logo niekdajšieho Hnutia za demokraciu (hore) a logo projektu Demokrati. Foto: Koláž TASR/Facebook

Hnutie zaniklo o osem rokov neskôr v roku 2010 s tým, že členovia dostali odporúčanie vstúpiť do strany Smer-SD Roberta Fica.

Heger predstavil svoj projekt Demokrati vo štvrtok na obed, iba pol dňa po tom, ako sa na Facebooku definitívne rozlúčil so stranou OĽaNO. Súčasťou Demokratov budú aj traja dočasne poverení ministri Jaroslav Naď, Rastislav Káčer a Karel Hirmann.

https://standard.sk/328922/heger-s-budajom-kacerom-a-nadom-predstavil-stranu-demokrati-vyzval-na-pomoc-ukrajine-a-odmietol-pellegriniho/

Ďalšie články