Málo sa modlili. Progresívny novinár vysmial obete trans strelkyne z kresťanskej školy v Nashville

Strelkyòa, ktorá v Nashville zastrelila 6 ¾udí, si zákonne kúpila 7 zbraní Na videosnímke strelkyňa Audrey Haleová so zbraňami v areáli súkromnej kresťanskej základnej škole v americkom meste Nashville v pondelok 27. marca 2023. Foto: TASR/AP

Progresívny americký politický komentátor David Pakman zverejnil posmešný príspevok o obetiach vyčíňania transrodovej strelkyne na kresťanskej škole v Nashville v USA. Po kritike verejnosti vyjadrenie zmazal.

Progresívny novinár David Pakman sa v pondelok vysmial šiestim obetiam streľby v kresťanskej škole v americkom Nashville. Vraj sa nedostatočne modlili.

„Veľmi prekvapujúce, že v kresťanskej škole došlo k masovej streľbe, keďže za tieto hrozné udalosti sa často obviňuje nedostatok modlitby. Je možné, že sa nemodlili dostatočne alebo správne, napriek tomu, že boli kresťanskou školou?,“ napísal na Twitteri. Po vlne kritiky však príspevok zmazal.

Pripomeňme, pri pondelkovom útoku transrodová streľkyňa Audrey Halová vyzbrojená dvoma útočnými puškami a pištoľou v súkromnej presbyteriánskej škole zavraždila tri deväťročné deti a tri dospelé osoby vo veku okolo 60 rokov. Privolaní muži zákona ju na mieste zastrelili.

Miestne úrady uviedli, že Halovú, ktorá sa identifikovala ako muž, pred útokom neregistrovali ako nebezpečnú osobu. Polícia dodala, že navštevovala lekára pre emocionálnu poruchu.

Polícia v Nashville v utorok zverejnila na platforme YouTube šesťminútové video z pondelkového zásahu. Strelkyňu lokalizovali na druhom poschodí budovy a policajt pred výstrelom útočníčku dvakrát vyzval, aby pustila zbraň z rúk.

https://standard.sk/338013/policia-zverejnila-video-zo-zasahu-proti-transrodovej-utocnicke-ktora-vrazdila-deti-v-krestanskej-skole/

Útočníčka zanechala manifest, ktorý „naznačuje, že k streľbám malo dôjsť na viacerých miestach a škola bola jedno z nich“, povedal náčelník miestnej polície John Drake. 

David Pakman sa narodil v Argentíne v roku 1984 aškenázskej židovskej rodine. Ako päťročný spolu s rodičmi emigroval do USA, kde neskôr vyštudoval ekonómiu a komunikáciu. Známy je ako politický komentátor a moderátor tolkšou. Jeho kanál na YouTube má vyše 1,6 milióna odberateľov. Objavil sa aj vo veľkých médiách vrátane CNN či New York Times.


Ďalšie články