Čo na Západe trvalo desaťročia, zvládla u nás LGBT úderka za pár mesiacov, hovorí o transsexuálnej revolúcii Tomáš Kováčik

Tomáš Kováčik. Foto: Filip Kubík Tomáš Kováčik. Foto: Filip Kubík

Tomáš Kováčik z Asociácie pre život a rodinu je jedným z organizátorov modlitbového stretnutia pred Úradom vlády SR, ktoré sa uskutoční túto stredu o 17 hodine. V rozhovore pre Štandard vysvetľuje, že premiér Eduard Heger ešte stále nezrušil usmernenie a štandardy o „zmene pohlavia“, takže veriacim ostáva už len prosiť modlitbou Boha o pomoc.

Prečo ste sa rozhodli zorganizovať pred úradom vlády modlitbové zhromaždenie?

Ľudí na Slovensku trápia mnohé problémy, ako sú vojna u susedov, zdražovanie potravín, energií či rastúca chudoba. No LGBTIAQ+ „úderka“ potrebovala pridať svoje polienko do ohňa a pred rokom odštartovala pod Tatrami transsexuálnu revolúciu. To, čo na Západe trvalo desaťročia, u nás zvládli za pár mesiacov. Za istých okolností budú môcť na Slovensku porodiť osoby, ktoré majú v dokladoch napísané mužské pohlavie a v dámskych prezliekarniach či toaletách budú môcť ženy stretnúť aj muža s plne funkčnými mužskými rozmnožovacími orgánmi. Musíme ochrániť ženy a ich bezpečnosť.

Zabrániť týmto absurdnostiam môže premiér a poverený minister zdravotníctva Eduard Heger. Ten už niekoľko týždňov nekoná a stále nezrušil trucpodnik exministra Vladimíra Lengvarského, ktorý podpísal ministerskú legislatívu o „zmene pohlavia“ deň pred odchodom z funkcie. Takto demokracia rozhodne nevyzerá. Tu jasne vidno, aké veľmi dôležité sú názory ľudí na dôležitých pozíciách na konkrétne témy a opatrenia, aj tie týkajúce sa LGBTIAQ+ politických požiadaviek. Keďže sme vyčerpali ľudské možnosti, ako zvrátiť tento chorý stav, prosíme modlitbou Boha o pomoc.

Prečo sa zhromaždenie nebude konať pred budovou ministerstva zdravotníctva, ale pred úradom vlády?

Aktuálne povereným ministrom zdravotníctva je premiér Heger a predpokladáme, že väčšinu času sa nachádza na úrade vlády. Modlitbou chceme prosiť o obrátenie sŕdc a odvahu pre tých, ktorí môžu a majú konať, a o zrušenie usmernenia a štandardov o „zmene pohlavia“, ktoré sa stavajú proti Bohu aj proti človeku.

https://standard.sk/338778/krestanske-a-obcianske-organizacie-pozyvaju-pred-urad-vlady-na-modlitbove-zhromazdenie-ako-muza-a-zenu-ich-stvoril/

Kontaktovali ste pred zvolaním modlitbového zhromaždenia Úrad vlády SR a pýtali sa premiéra na to, prečo nestiahol odborné usmernenie, ktoré výrazne liberalizuje úradnú zmenu pohlavia?

Prebiehali rôzne spôsoby komunikácie, premiérovi sme odovzdali aj petíciu s 22-tisíc podpismi. Nič neviedlo k tomu, aby zrušili dokumenty, ktoré sú proti prírode, človeku aj proti Bohu. Človeku s ťažkosťami prijať svoje pohlavie treba pomáhať na psychologickej rovine.

Prečo podľa vás premiér Eduard Heger nekoná?

To je otázkapreňho a tiež pre jeho súčasných i minulých spolupracovníkov v jeho okolí.

Nie je to prvýkrát, keď sa premiér Heger ako aktívny kresťan správa zvláštne. Počas pandémie mu museli písať biskupi a verejne ho žiadať, aby obnovil verejné slúženie bohoslužieb. Teraz vy organizujete modlitbové stretnutie pred úradom vlády. Čo to podľa vás hovorí o premiérovi?

Znemožnenie účasti veriacich na bohoslužbách mnohým ukázalo dôležitosť svätej omše pre ich život. Ukázalo nám aj to, akou veľkou chybou bolo dovoliť zaradiť svätú omšu do kategórie k športovým či kultúrnym podujatiam.

Každého zjavne formujú iné duchovné cesty a osoby a podľa toho dávame váhu a úctu Bohu a jeho zákonom aj v oblasti ochrany človeka pred LGBTIAQ+ ideológiou, v otázkach náboženskej slobody či ochrany života.

Kto sú organizátori podujatia?

Na modlitbu pozýva Aliancia za rodinu, Spoločenstvo Ladislava Hanusa, Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku, Asociácia pre život a rodinu, Ženy ženám, 9 mesiacov za život, Slovenský dohovor za rodinu, Pastor Bonus, Asociácia otca mamu deťom, ProLife Action a Aliancia za život. Pozývame všetkých na zhromaždenie v Bratislave 12. apríla pred Úradom vlády SR o 17. hodine, a tých, ktorí nemôžu prísť, pozývame pripojiť sa k modlitbe tam, kde sú. Dozvedeli sme sa, že na modlitbe by sa mal zúčastniť aj otec Marián Kuffa.

Prečo bude podujatie modlitbové?

Doteraz sme sa modlili v súkromí, urobili sme všetko, čo bolo v našich ľudských silách, aby sme zvrátili absurdný stav, ktorý je proti prírode, človeku aj proti Bohu. Teraz prosíme Boha o pomoc aj takto verejne a pozývame všetkých, ktorým nie je ľahostajné, v akej spoločnosti budú vyrastať naše deti.


Ďalšie články