Musk: Soros nenávidí ľudstvo a chce podkopať samotnú štruktúru civilizácie

profimedia-0694170753 George Soros. Foto: Profimedia.sk

Multimiliardár Elon Musk na sociálnej sieti začiatkom tohto týždňa veľmi ostro zaútočil na amerického donora progresivizmu Georgea Sorosa. Podľa kritikov tým povzbudzuje extrémistov.

Majiteľ spoločností Twitter, Tesla či Space X Elon Musk uviedol, že americký miliardár George Soros „chce podkopať samotnú štruktúru civilizácie“ a tvrdí, že „nenávidí ľudstvo“.

V pondelkovom tvíte Musk Sorosa prirovnal k zloduchovi Magnetovi z filmu X-Men, ktorý podľa komixového príbehu rovnako ako samotný Soros prežil holokaust.

Musk sa tak pridal k dlhoročným kritikom Sorosa, ktorí mu vyčítajú podkopávanie tradičnej spoločnosti prostredníctvom jeho mimovládnej siete podporujúcej všetky rozmery progresivizmu od umelých potratov cez LGBT až po masovú migráciu. Tieto politiky sú pritom neraz v rozpore s verejnou mienkou.

Jonathan Greenblatt, generálny riaditeľ Anti-Defamation League, občianskej skupiny, ktorá sleduje antisemitizmus a bojuje proti nemu, kritizoval Muskov komentár a povedal, že „povzbudí extrémistov“.

V rozhovore pre CNBC po utorkovom stretnutí akcionárov Tesly Musk svoje príspevky obhajoval a povedal, že je mu jedno, že môžu odradiť zákazníkov jeho firiem. „Poviem, čo chcem povedať, a ak to bude mať za následok stratu peňazí, tak nech,“ povedal Musk podľa americkej televíznej stanice CNN.


Ďalšie články