Relácie s politikmi rátajú divákov v státisícoch. Najsledovanejšie je Na telo

Politické diskusné relácie sa aj tento rok tešia v slovenskom TV priestore mimoriadnej sledovanosti. Tie najsledovanejšie dokonca dosahujú parametre najobľúbenejších seriálov či zábavných programov. Tieto relácie pritom nie sú nasadené proti sebe a priamo si nekonkurujú. Majú tak možnosť zabojovať o toho istého diváka a je zrejmé, že sa im to aj darí.

347382420_816826179866440_541582689477402939_n Ilustračné foto: FB/Na telo s Michalom Kovačičom

Najsledovanejšou reláciou tohto typu v obidvoch kľúčových cieľovkách je markizácke Na telo s moderátorom Michalom Kovačičom. Túto reláciu sledovalo v univerzálnej cieľovke tento rok v priemere 443-tisíc divákov, pričom najsledovanejšiu časť videlo 553-tisíc divákov. Lepší výkon v rámci stanice dosiahli v CS 12+ v rámci Markízy tento rok len štyri večerné formáty: Let´s Dance, Televízne noviny, Počasie Klamstvo.

Dvojkou je najstaršia politická diskusná relácia O 5 minút 12 vysielaná na Jednotke. Tohoročný priemer má na úrovni 361-tisíc divákov, pričom najsledovanejšiu epizódu sledovalo 473-tisíc divákov. Lepší výsledok v rámci Jednotky dosiahla tento rok len zábavná relácia Záhady tela.

Tretia priečka patrí politickej diskusnej relácii Na hrane. Túto reláciu TV JOJ sleduje v priemere 261-tisíc divákov. Najsledovanejšiu časť si tento rok pozrelo 381-tisíc divákov. Ako najmladšej politickej diskusnej relácii sa jej podarilo v tomto segmente udržať a vybudovať si slušnú divácku základňu v náročnom a vysoko konkurenčnom večernom slote.

Na štvrtom mieste je politická diskusná relácia V politike. Tohoročný priemer si udržiava na úrovni 217-tisíc divákov, pričom najsledovanejšiu epizódu sledovalo 269-tisíc divákov. Ide zároveň o suverénne najsledovanejšiu reláciu TA3.