Britka, ktorú transaktivisti neznášajú, navštívila Viedeň. Boli sme pri tom

Žena s tvárou postriekanou červenou tekutinou stojí uprostred rozvášneného davu. Svalnatý muž z plných pľúc kričí a odstraňuje kovovú zátarasu, ktorá masu ľudí od ženy oddeľuje. Nebezpečná situácia, no polícia nikde. Jediný, kto stojí medzi davom a blondínou nízkeho vzrastu, sú jej osobní strážcovia. 

foto

Čo znie ako scéna z Blízkeho východu, je realitou Nového Zélandu. Aktivistka za práva žien Kellie-Jay Keen Minshullová (známa aj ako Posie Parker) navštívila ostrovnú krajinu v marci 2023. V rámci svojho turné po Austrálii a Novom Zélande Britka usporiadala sériu demonštrácií určených predovšetkým ženám s názvom “Let Women Speak” (Nechajte ženy hovoriť). 

Záznam z Let Women Speak v Aucklande (Nový Zéland)

Kdekoľvek na svete sa tieto podujatia konajú, ich cieľom je dať ženám možnosť slobodne prehovoriť o kontroverzných témach. V rámci západného sveta sa účastníčky často kriticky vyjadrujú k rodovej ideológii, cenzúre a praktikám transaktivistov. Nezriedka sa ľudia na týchto podujatiach ohradzujú aj voči náhradnému materstvu a legalizácii prostitúcie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.