Zamestnanci košickej župy sa zapojili do celoslovenskej kampane: Pozrite, ako dopadli

KOŠICE – Do jubilejného 10. ročníka celoslovenskej kampane na podporu nemotorovej dopravy Do práce na bicykli 2023 sa zapojilo i osem tímov s 28 zamestnancami Úradu Košického samosprávneho kraja. Tímy najazdili bicyklom spolu 1 607,19 km, verejnou dopravou 2 337,35 km a pešo 537,89. Celkovo ušetrili presne 942,58 kg oxidu uhličitého.

dpnb-fotky-2020-179

V Košickom kraji sa do súťaže zapojilo 221 tímov zo 7 samospráv. Išlo o mestá a obce z rôznych regiónov kraja, medzi ktoré patrili Košice, Spišská Nová Ves, Trebišov, Rožňava, Michalovce, Markušovce a Veľké Kapušany. Najaktívnejší súťažiaci boli v prepočte na počet obyvateľov v Trebišove, kde najazdili bicyklom presne 5 615 km.

Celkové výsledky, najazdené kilometre i množstvo oxidu uhličitého, ktoré účastníci ušetrili v porovnaní s jazdou autom, je možné nájsť na stránke kampane https://www.dopracenabicykli.eu/

Okrem motivačného rozmeru propagujúceho jazdu do práce na bicykli, má kampaň aj súťažný charakter. Cieľom projektu je pútavou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy.

Takisto má motivovať aj zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných priestorov na odkladanie bicykla, prípadne k poskytnutiu iných benefitov pre pracovníkov, ktorí dochádzajú do práce na dvoch kolesách. Súťaž má za úlohu ukázať ľuďom, ktorí ešte váhajú nad dvojkolesovým tátošom, že bicykel môže byť ideálnym prostriedkom pri dochádzaní do práce, či už zo zdravotného, ekonomického, alebo dokonca časového hľadiska.

(KSK, foto z prechádzajúcich ročníkov https://www.dopracenabicykli.eu/)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok