Speváka z Rammsteinu očistili. Emotívna youtuberka musí zmazať pasáže z miliónového videa

310448849_645521813601983_7186257741409163754_n Till Lindemann. Foto: Rammstein/Facebook

Nemecký súd sa postavil na stranu frontmana kapely Rammstein Tilla Lindemanna, ktorý v uplynulých mesiacoch čelil viacerým obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Youtuberka Kayla Shyxová musí vymazať pasáže zo svojho videa, kde speváka emotívne obviňuje, pretože svoje tvrdenia nemôže vierohodne preukázať.

Frontman nemeckej kapely Rammstein Till Lindemann má po tom, čo čelil obvineniam zo sexuálneho obťažovania, aspoň čiastočne očistené meno. Súd v Hamburgu totiž prikázal youtuberke Kayle Shyxovej zmazať časti videa s vyše 5,4 miliónmi pozretí, v ktorých speváka emotívne obviňuje, pretože nemôže vierohodne svoje tvrdenia preukázať. Shyxovej tiež zakázali spájať Lindemanna s „pedofilnými násilníkmi“. Informoval o tom napríklad nemecký server N-tv.

Po koncerte Rammsteinu 22. mája vo Vilniuse Shelby Lynnová zo Severného Írska na sociálnych sieťach uviedla, že v blízkosti miesta koncertu ju zrejme nadrogovali a zranili. Podľa litovskej prokuratúry polícia vypočula ju aj svedka a zanalyzovala údaje i dokumenty, aby prípad objasnila. Polícia po zhodnotení skutkového stavu vyhodnotila, že členov kapely Rammstein vyšetrovať nebude.

Syxova na základe Lynnovej tvrdení zverejnila video, v ktorom o Lindemannovi hovorí, ako keby mu už preukázali vinu. „Deje sa to práve teraz. Po celom svete muži využívajú svoje mocenské postavenie na sexuálne zneužívanie dievčat, pretože majú okolo seba taký obrovský skúsený systém, ktorý ich má chrániť. A to jednoducho nie je nič nové. Vieme, že sa také veci dejú. A Till Lindemann je jedným z nich,“ tvrdí vo videu.

Lindemannov právny tím tvrdí, že súd v Hamburgu vyhodnotil jej slová ako „procesne nepravdivé skutkové tvrdenia“ alebo hodnotenia, „pre ktoré neexistujú žiadne spájajúce skutočnosti“.

Lindemann už predtým uspel aj v právnom konaní voči magazínu Spiegel, ktorému zakázal vzbudzovať podozrenie, „že obviňovaný na koncertoch uspával ženy pomocou uspávacích kvapiek/alkoholu/drog, alebo ich nechal uspať, aby na nich mohol vykonávať sexuálne akty“. Lindemannov tím oznámil, že vykoná právne kroky aj voči Lynnovej, ktorá celú vlnu obvinení voči Lindemannovi spustila.

V krátkom časovom slede pritom ide o ďalší prípad, keď na súde uspeli obviňovaní zo sexuálneho zneužívania. Pripomeňme napríklad prípad hercov Johnnyho Deppa a Kevina Spaceyho či futbalistu Benjamina Mendyho. Hoci de iure môžu byť nevinní, na ich povesti a kariére to zanechá výrazné stopy.


Ďalšie články