Arcibiskup Cyril Vasiľ čelí v Indii odmietnutiu

Gréckokatolícka košická eparchia zverejnila v pondelok 14. augusta správu o aktuálnom stave misie vladyku Cyrila Vasiľa v indickej sýrsko-malabarskej katolíckej archieparchii Ernakulam-Angamaly. Ako osobitný delegát pápeža Františka sa od 4. augusta snaží viesť dialóg so skupinou kňazov a veriacich, ktorí odmietajú prijať závery synody biskupov ohľadne slávenia sv. liturgie. 

Cyril Vasiľ v Indii Cyril Vasiľ v Indii. Zdroj: Reprofoto Youtube

Po takmer desiatich dňoch pokusov o nadviazanie dialógu pozval v pondelok 14. augusta všetkých ľudí k spoločnej modlitbe do katedrály Panny Márie, ktorá je od 24. decembra minulého roka zatvorená pre pretrvávajúce konflikty ohľadom slávenia bohoslužieb.

Tlačová správa uvádza, že arcibiskup Vasiľ musel čeliť silnému odporu veľkého počtu zmanipulovaného davu, ktorý blokoval vstup do katedrály. Nepokoje si vyžiadali aktívnu účasť polície, s pomocou ktorej sa do katedrály napokon dostal.

Videozáznam zachytáva otca arcibiskupa, nesúc do katedrály eucharistiu, ako znak nádeje na obnovenie zastaveného bohoslužobného života.

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.