Len Záhady tela a Neskoro večer mali cez víkend nad 200-tisíc divákov

Posledný augustový víkend si televízie vypili off-sezónový kalich horkosti s vyľudneným publikom až do dna. Reprízami nabitý večerný program mlel na najsilnejších staniciach z posledného a bolo cítiť, že kombinácia rekordných teplôt a obohranej televíznej ponuky bola pre väčšinu letných divákov už červenou čiarou.

Zahady tela. Foto: FB/Záhady tela Zahady tela. Foto: FB/Záhady tela

V piatok sa pozeralo Dědictví aneb Kurvahošigutntág a Milujem Slovensko

Najsilnejšie televízie sa v piatok s divákom príliš nemaznali. Na večeru mu ako hlavný chod naservírovali archívne filmové lahôdky, ktoré patria obvykle skôr do iného časového pásma, prípadne do večerného repertoára menších televíznych staníc.

V rámci retro ponuky divákov z cieľovky 12-54 nakoniec najviac zaujala česká komédia Dědictví aneb Kurvahošigutntág, ktorá napriek roku výroby 1992 ako jediná s ratingom 3,6 percenta a podielom na trhu 19,7 percenta prilákala večer k obrazovkám viac ako 100-tisíc komerčných divákov.

Dvojkou večera bola s ratingom 2,7 percenta a podielom na trhu 13,4 percenta francúzska akčná komédia Wasabi tesne pred gastronomickým cestopisom Cestou necestou s ratingom 2,1 percenta a podielom na trhu na úrovni 11,5 percenta. Milujem Slovensko sa s ratingom 2 percentá a podielom na trhu 9,6 percena ocitlo až na neobvyklom štvrtom mieste.

V univerzálnej cieľovke bola však večer opäť najsilnejšia relácia Milujem Slovensko so 197-tisíc divákmi. Komédiu Dědictví aneb Kurvahošigutntág si na Markíze pozrelo 167-tisíc divákov a o tretiu priečku sa podelili film Wasabi a relácia Cestou necestou, ktoré sledovalo zhodne 155-tisíc divákov.

Hotel Transylvánia a zábavné relácie na Jednotke si v sobotu rozdelili večer

V komerčnej cieľovke si titul najsledovanejšieho programu večera v sobotu vypýtala animovaná komédia Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka. S ratingom 4,3 percenta a podielom na trhu 20,4 percenta sa jej podarilo odsunúť na ďalšie priečky letné tromfy RTVS. Pozícia komerčnej dvojky večera tak musela relácii Neskoro večer za rating 2,8 percenta a podiel na trhu 13,5 percenta tentoraz stačiť. V tesnom závese nasledovali Záhady tela s ratingom 2,6 percenta a podielom na trhu 12 percent.

V univerzálnej cieľovke si však zábavné relácie verejnoprávnej televízie svoje pozície bez problémov obhájili. Najsledovanejšou udalosťou večera bola relácia Záhady tela, ktorú si tentoraz nenechalo na Jednotke ujsť 260-tisíc divákov. Televízna talkshow Neskoro večer ako tandemové dvojča sledovalo 252-tisíc divákov a s výraznou diváckou stratou uzatvára prvú trojku animovaný Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka, ktorý na Markíze pozeralo 145-tisíc divákov.

Najviac divákov zaujal v nedeľu večer Účtovník na Markíze

Akčný thriller Účtovník v nedeľu vybojoval pre Markízu titul najsledovanejšieho programu večera v oboch kľúčových cieľovkách.

V komerčnej cieľovke si Účtovník pripísal rating 4,2 percenta a podiel na trhu 18,2 percenta. O viac ako hodinu dlhšia Zelená míľa s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe dosiahla rating 3,7 percenta a podiel na trhu 19,8 percenta a bodovala ako dvojka večera pred českým seriálom Špecialisti III. na Markíza Krimi, ktorý sa v prvej komerčnej trojke ocitol vďaka ratingu 1,4 percenta a podielu na trhu 6,7 percenta.

V univerzálnej cieľovke opäť dominoval Účtovník s Benom Affleckom, ktorý si na Markíze pozrelo 181-tisíc divákov. Zelenú míľu videlo na Jojke 147-tisíc divákov a nemecký seriál Rebelka z dobrej rodiny sledovalo na Jednotke 123-tisíc divákov.


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok