FOTO: Nedajte sa oklamať. Odhalili falzifikáty tejto športovej obuvi

ŽILINA – Príslušníci finančnej správy na vyclievacej pošte v Žiline zadržali zásielku s falzifikátmi značkovej obuvi. Finančná správa upozorňuje spotrebiteľov, že pri podozrivo nízkej cene značkových tovarov treba spozornieť.

obr.4 Colníci odhalili falzifikáty opaskov. FOTO: Finančná správa

Muž zo Žiliny sa nechal zlákať na lacné „značkové“ športové topánky a kožený opasok z Číny. Objednaný tovar však zastavila finančná správa po tom, ako bol pri colnej kontrole zistený znak napodobenín.

Finančná správa skontaktovala držiteľov ochranných známok, aby sa uistili, že skutočne ide o podvod. Tí ich podozrenia potvrdili. „Vzhľadom na to, že nie je možné garantovať bezpečnosť a zdravotnú nezávadnosť, výrobky skončia v spaľovni,“ vyjadrili sa príslušníci Finančnej správy.

Colníci odhalili falzifikáty tejto športovej obuvi. FOTO: Finančná správa

Finančná správa opakovane apeluje na ľudí, aby boli opatrní pri kúpe značkových vecí a vyhli sa tak finančným škodám, ako i nepríjemnostiam pri preclievaní. Práve nízka cena značkového tovaru je prvým znakom toho, že nemusí byť originálny. Predmetný kožený opasok stál objednávateľa 12 dolárov, pričom suma obdobného originálneho produktu, ktorú vyčíslil držiteľ ochrannej známky, je 420 eur.

(zdroj: Finančná správa)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok