Ospravedlniť by sa mali progresívci Majerskému

Milan Majerský. Foto: FB Majerský

Pri Majerskom spustili progresívci dezinformačnú kampaň ako z ruskej príručky. Jeho „aféra“ je však poučením aj pre KDH. Ukazuje im, s akými kartami by proti nim hrali progresívci, ak by sa dostali do parlamentu.

Po tom, čo sa v nedeľu predseda KDH Milan Majerský vyjadril, že LGBT ideológia je rovnaká „pliaga“ ako korupcia, strhla sa na progresívnej časti sociálnych sietí dezinformačná kampaň dopĺňaná emočno-moralizátorským káraním. Pripomíname, že Majerský nehovoril o ľuďoch z LGBT komunity (to si jeho kritici vymysleli). Hovoril o škodlivosti ideológie, ktorú symbolizuje táto skratka.

Progresívcom, pre ktorých je kopanie do konzervatívcov už tradičná disciplína, začali na päty šliapať Demokrati. Tí to už s politikou zabalili a prešli na nový žáner, pracovne nazvaný morálne kázanie Andrey Letanovskej. Zatiaľ čo Šimečka Majerského káral za to, že prekročil všetky červené čiary a upozornil ho, že je už veľmi blízko fašistom, Letanovská zasa medzi riadkami spájala Majerského slová s teroristickým útokom na Zámockej a pripomenula nám, že ona zložila Hippokratovu prísahu.

Korunu celej tejto trápnej šou dal neslávne známy aktivista Peter Weisenbacher, ktorý na Majerského podal trestné oznámenie. Sekundovala mu Zuzana Slamená z Dúhového Slovenska, ktorá Majerského vyzvala, aby odstúpil z kandidátky.

Čo je dôvodom takejto búrky? Milan Majerský dostal v relácii Na telo otázku „či je pre Slovensko väčšia hrozba korupcia alebo LGBTI.“ Predseda KDH na to odpovedal, že „obidve sú nešťastím ktorejkoľvek krajiny, nielen Slovenska. Aj korupcia, aj LGBTI.“ Moderátor sa ho následne opýtal, ktorá z nich je väčšou hrozbou. Majerský na to odpovedal: „Sú to pliagy, ktoré jednoducho ničia krajinu. Ktorúkoľvek.“ Na to mu dal moderátor poslednú doplňujúcu otázku, ktorá znela: „LGBTI, to nazývate pliaga?“ Majerský odpovedal: „Aj korupcia, aj LGBTI môžu zlikvidovať národ ako taký.“

Predseda KDH si neskôr uvedomil, že jeho slová môžu byť vytrhnuté z kontextu, preto neskôr priamo v televíznej v relácii povedal toto:

Majerský teda nikde nehovoril o LGBT ľuďoch, naopak, z jeho vyjadrení je jasné, že hovoril o ideológii. Upozornil na to a vysvetlil to hneď v televíznej debate.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami