Nechutné podmienky v nemocnici: Na záchodoch prespávali bezdomovci

DOLNÝ KUBÍN – Stav toaliet v Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou Ladislava Nádaši Jégého v Dolnom Kubíne pobúril verejnosť. Hrôzostrašné podmienky upútali aj našu pozornosť. Pre Žilinský Štandard sa rozhovorila zúfalá pacientka, ktorú situácia znepokojuje už dlhší čas.

372554736_261377143489180_7490285600609345209_n Zlá situácia pobúrila miestnych. Foto: Jana Vyhnánková/FB

„Dnes som bola u svojej obvodnej lekárky na preventívnej prehliadke, a kým som čakala na vyšetrenie, tak som si odbehla na záchod,“ uviedla čitateľka Žilinského Štandardu. To, čo na záchodoch našla, ju šokovalo a znechutilo.

Špinavá zem aj toalety, vo vzduchu nepríjemný pach. Foto: Jana Vyhnánková/FB

Zmiznuté dvere, špinavé toalety, ohorky z cigariet na zemi a nepríjemný puch. Navyše, v areáli budovy, ktorá musí prísne dbať na hygienické opatrenia pre komfort a bezpečie pacientov a verejnosti. O situácii okamžite informovala zdravotnú sestru. Tá už vraj o stave toaliet vedela dlhšie a pacientke povedala, že si na záchodoch počas chladných nocí urobili útočisko bezdomovci.

O dezolátnom stave toaliet už vedela aj obvodná lekárka spomínanej pacientky. Niektorí zamestnanci totiž údajne niekoľkokrát informovali vedenie nemocnice so žiadosťou o nápravu, odpovede sa však nedočkali. Vedenie nemocnice oslovil aj Žilinský Štandard. Zaujímalo nás, či o situácii vedia a ako ju plánujú riešiť, odpovede sme sa ale nedočkali ani my.

Ohorky z cigariet na zemi. Foto: Jana Vyhnánková/FB

Niektoré toalety sa údajne už v areáli nemocnice prerábali, no ani to pacienti neberú za platnú výhovorku. Hoci vyjadrenie zo strany nemocnice nemáme, stav budeme aj naďalej monitorovať, a o priebehu situácie vás budeme informovať.


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok