Turista pri výstupe na tatranský štít vláčil veľkého psa v taške. K bizarnému činu sa vyjadril aj TANAP

igelitka-pes-hory Foto: Instagram

Do Tatier so psom schovaným v igelitovej taške. Turisti v sandáloch a lodičkách odteraz zrejme definitívne nie sú to najhoršie, čo naše veľhory zažili.

Používatelia sociálnych sietí na Slovensku sa uplynulé hodiny pozastavujú nad vysokohorským výstupom jedného z turistov, ktorý zachytáva videozáznam publikovaný na oficiálnom instagramovom profile Vysokých Tatier.

Neznámy muž sa totiž vybral na pomerne náročnú túru so psom, ktorého vložil do tašky nábytkárskeho reťazca IKEA, pričom mu vyrezal otvor na hlavu a nohy a prehodil si tašku cez plece.

Záznam z kuriózneho počinu sa objavil na sociálnej sieti začiatkom týždňa. Nie je však zrejmé, kedy presne a kde sa tento ojedinelý výstup uskutočnil. Rovnako nepoznáme motív, ktorý turistu k nepochopiteľnému správaniu viedol.

„Bezpečnosť turistov, predovšetkým detí, je ohrozená aj vtedy, keď sa pes pohybuje len po vyznačených chodníkoch a na vôdzke. Pes sa na úzkom chodníku plnom ľudí cíti ohrozený, je nervózny a pripravený na obrannú reakciu,“ upozornilo vedenie Tatranského národného parku (TANAP).

V komentároch na sociálnych sieťach dominuje predovšetkým argument, že v tomto prípade ide o zbytočné stresovanie, či dokonca týranie zvieraťa.

Na poľskej strane Tatier platí zákaz vstupu so psom už niekoľko rokov. Za porušenie tam hrozia vysoké pokuty. Slovensko o zákaze na jar uvažovalo, zatiaľ však nebol zavedený.

Súčasné pravidlá pre návštevníkov umožňujú neobmedzený pohyb so psami na celom území parku, v oblastiach so 4. a s 5. stupňom ochrany je však potrebné, aby bol pes po celý čas na vôdzke a mal náhubok. 

View this post on Instagram

A post shared by TATRY 🇸🇰🇵🇱 (@tatry_official)


Ďalšie články