Na letisku v Košiciach padali rekordy: August prekonal všetky očakávania

KOŠICE – Ešte nikdy v histórii neprešlo bránami letiska Košice viac ako 100 000 cestujúcich v priebehu jedného mesiaca. K dosiahnutiu tohto historického míľnika došlo až teraz, v auguste 2023.

KSC_terminál (1) V auguste došlo k dosiahnutiu míľnika. FOTO: Letisko Košice

Viac ako pred pandémiou

„Spolu na všetkých letoch bolo počas uvedeného mesiaca vybavených 102 270 cestujúcich, čo je o 3,4 % viac ako v auguste minulého roka. Celkovo za prvých osem mesiacov roka pracovníci košického vzdušného prístavu vybavili 447 146 cestujúcich. To predstavuje medziročný nárast až o 15,7 % a v porovnaní s predcovidovým rokom 2019 ide o nárast o 9,2 %,“ informoval nás manažér obchodu Juraj Tóth.

Vyše 312-tisíc cestujúcich využilo pravidelné linky do jednej zo siedmich destinácií (Dublin, Liverpool, Londýn Luton, Londýn Stansted, Praha, Varšava, Viedeň). Ďalších, vyše 164-tisíc cestujúcich letelo z, resp. do Košíc charterovými letmi.

Letná dovolenková sezóna na letisku Košice sa zďaleka nekončí. V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc aj teraz v septembri dostupných desať destinácií v ôsmich krajinách. Nové destinácie, do ktorých sa doteraz z Košíc nelietalo, sú chorvátsky Brač a egyptské letovisko Marsa Matruh.


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok