Nový projekt zblíži učiteľov aj žiakov

RUŽOMBEROK – Stredná odborná škola polytechnická v Ružomberku prišla s unikátnym nápadom. Projekt „Sadnime si spolu" má viesť k rozvoju medziľudských vzťahov, psychickej pohody a spolupráce medzi študentmi a pedagógmi.

Sadnime-si-spolu-11-1024x971 Nová miestnosť sa stáva srdcom školy. Foto: mojastredna.sk

Vďaka grantovému projektu Žilinského samosprávneho kraja s názvom Podaj mi ruku 2023 sa zrealizoval projekt, ktorý má priniesť väčšiu pohodu do školy. Cieľom je spríjemniť kreatívny proces, zlepšiť vzájomnú komunikáciu a tráviť čas v dobrom kolektíve.

V rámci projektu Sadnime si spolu, ktorý zrealizoval školský parlament, sa vytvorila špeciálna miestnosť, v ktorej budú tráviť čas študenti aj učitelia, rozvíjať svoje vzťahy a diskutovať o ďalších nápadoch, ktoré zlepšia efektivitu výučby na škole. „Prostredie, v ktorom sa nachádzame ovplyvňuje naše myslenie a celkovú pohodu, preto sme v miestnosti zvolili živé farby na stenách, ktoré prinášajú pocit bezpečia a pokoja, a taktiež stimulujú kreatívne myslenie, uvoľňujú stres a napätie,“ vyjadrili sa študenti.

Každý študent zanechal v miestnosti kus seba. Foto: mojastredna.sk

Miestnosť má zároveň slúžiť ako bezpečná zóna, kde sa môžu študenti naučiť argumentovať a diskutovať. Zariadenie miestnosti má navodiť pohodlnú, až rodinnú atmosféru. „Ďakujeme Žilinskému samosprávnemu kraju za schválenie projektu, pánovi riaditeľovi za podporu a všetkým členom školského parlamentu, žiakom a všetkým, čo venovali svoj čas tejto krásnej myšlienke,“ uvádzajú svoje poďakovanie študenti.


SNS pre zníženie dane v gastro sektore a zachovanie dane z pridanej hodnoty na úrovni 23 percent umožnila zníženie rodičovského dôchodku a daňového bonusu na deti.
Prejsť na článok
Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok