Havran spochybnil existenciu LGBT ideológie. Naozajstná pliaga je Prešovský kraj, vraví

Prešovský kraj „je naozajstná pliaga“. V utorkovom rozhovore pre web Aktuality to skonštatoval publicista a moderátor verejnoprávnej RTVS Michal Havran. Havran tým narážal na stav verejnej infraštruktúry v tejto časti Slovenska.

Michal Havran prednes Na snímke Michal Havran pri prednese počas projektu Letné piatky, na ktorom sa predstavili instagramoví autori pred novou budovou SND 31. júla 2020 v Bratislave. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Havran sa vyjadril ako predseda mimoparlamentného KDH Milan Majerský, keď pred vyše týždňom použil termín „pliaga“ na označenie kontroverznej LGBT ideológie v diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Jeho slová následne časť progresívneho a liberálneho spektra prekrútila.

Moderátor použil citované slová hneď po tom, ako sa posťažoval, že tunajší politici sú neschopní doručovať ľuďom akékoľvek praktické výsledky, čo si vraj vyžaduje „maskovanie, náboženské, hysterické a mafiánske“.

„Lebo takto vyzerá normálna debata v normálnej krajine pred voľbami. Mňa vôbec nezaujíma nejaký pán Majerský s mentalitou stredoškoláka, ktorý sa vysmieva spolužiakovi, ako útočí na svojich spoluobčanov. Mňa zaujíma to, ako vyzerá Prešovský kraj, kde tento pán pôsobí. Tento kraj je naozajstná pliaga,“ povedal doslovne Havran pri použití tohto označenia.

Publicista sa v rozhovore vyjadril aj k onej LGBT ideológii. „Skutočným problémom je, že oni vystavujú ľudí, ktorí sú príslušníkmi komunity, za obete ideológie LGBTI+,“ povedal o konzervatívnych politikoch.

„Neexistuje nič také, čo by z ľudí robilo homosexuálov. Oni sa tak narodia. Neexistuje impulz, televízny seriál z Netflixu alebo pesnička zo Spotify, ktorá z teba urobí príslušníka LGBTI+ komunity,“ doplnil.

„Je to biologická podstata ľudí, ktorí sú LGBTI+. Oni nevedia nebyť LGBTI+, to je veľký problém politikov ako Majerský, pretože oni čisto uverili propagande, ktorú spolu šírila aj cirkev o tom, že LGBTI+ je iba štýl, ktorý si ľudia osvojujú,“ skonštatoval.

Havranove vyjadrenia sú pritom v rozpore so stanoviskami mnohých expertov, podľa ktorých je nárast neheterosexuálnych foriem správania výsledkom aj sociálneho a kultúrneho tlaku.

Z prieskumu americkej spoločnosti Gallup napríklad vyplynulo, že zatiaľ čo v generácii narodenej pred rokom 1946 sa nachádza menej ako jedno percento LGBT ľudí, pri generácii Z s dátumom narodenia 1996 až 2009 už ide o 21 percent osôb. V Británii sa zas za štyri roky zdvojnásobil počet mladých, ktorí sa identifikujú ako gejovia, lesby alebo bisexuáli. Západ tiež v súčasnosti zažíva 4-tisíc percentný nárast transsexuality.

(tod)


Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok